Haberler

Bakan Şimşek: Bu yıl cari açık öngörümüzün çok altında olacak

Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya üzerinden açıklamada bulunarak bu yıl için cari açığı Orta Vadeli Program'da öngörülen 34,7 milyar doların oldukça altında beklediklerini belirtti. Şimşek, açıklamasında istikrarın güçlendiği mesajını da verdi.

Türkiye ekonomisinde enflasyonun yanında önemli sorunlardan biri olan cari açıkla ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten açıklama geldi. Şimşek, cari açıkta öngörülen rakamın çok daha altında bir sonuç beklediklerini işaret etti.

"CARİ AÇIĞI OVP'DE ÖNGÖRÜLENİN OLDUKÇA ALTINDA BEKLİYORUZ"

Bakan Şimşek sosyal medya üzerinden Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın dün paylaştığı ihracat verilerini alıntılayarak "2024 yılı ilk çeyreğinde yıllık dış ticaret açığındaki iyileşme 14,3 milyar dolara ulaştı." ifadelerini kullandı ve sağlanacak rezerv birikimine değindi. Şimşek paylaşımına şöyle devam etti:

"Bu yıl OVP'de öngördüğümüz 34,7 milyar doların oldukça altında cari açık bekliyoruz. Cari açığı milli gelire oran olarak yüzde 2,5'in altına çekerek rezerv birikimi sağlayacağız.

Büyümedeki dengelenmenin katkısıyla azalan cari açık ve döviz ihtiyacımız ile artan dış kaynak girişi makro finansal istikrarımızı güçlendiriyor."

Bakan Şimşek: Bu yıl cari açık öngörümüzün çok altında olacak

Kaynak: AA / Ekonomi

Orta vadeli program Mehmet Şimşek Mehmet Şimşek Sosyal Medya Maliye Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (23)

haksız mıyım:

çok güzel haberler geliyor. 26 martta fitch kredi notumuzu B den B ya yükseltmişti. enflasyon düşme eğiliminde. cari açığın azalması ile falan devam edecek bu süreç inşallah. şimşek bu işi başaracak gibi. reçete acı evet ama ülkenin iyiliği için az daha sabır

53
80
yanıtYanıtla
Cemal Gökçek:

Zamanında faizi yükselt diyene vatan haini diyordunuz inat uğruna olan millete oldu hep fedakarlık millet yapsın siz keyfinizi bozmayın şimdi iş işten geçti faiz 80 olsa ne olacak para çöp oldu

yanıt50
yanıt7
oguz:

nedense hiç inandırıcı gelmiyor bana

100
28
yanıtYanıtla
İbrahim Coşkun:

Bu adam sadece gariban ve esnaftan almayı bilir holding lere dokunmaz

yanıt8
yanıt1
Bitlisli:

Haziran’da cari açık sıfırlanacak, Temmuz’da Enflasyon tek haneli rakamı görecek, Ağustos’ta Türk Lirası değer kazanacak, Eylül’de Dünya Ekonomisinin ilk 10’una gireceğiz. Yıllardır hep aynı masal…

79
20
yanıtYanıtla
Oliver:

Bir an çok büyük boş yapıyorsunuz sandım, meğerse dalga geçiyormuşsunuz :)

yanıt8
yanıt1
dikduran adam:

emekli maaşları 10000 kaldığı sürece iktidar olamazsınız

61
11
yanıtYanıtla
Murat ÇAMUR:

doğrusun kardeş iktidar nah olurlar

yanıt34
yanıt9
Tırpan:

Türkiyemizin acilen yurt dışından ithalatı zorlaştıran karlar alması ithalatı kısıtlaması gerekiyor. İçimizdeki bir çok firma Carfoursa (Fransız) Migros (yahudilerin) gibi daha fazlası da var Türkiye muadili ürünle rolmasına rağmen Avrupadan çokca ürün getirip satıyor. Paramızı Avrupaya gönderiyorlar.

51
12
yanıtYanıtla
tayfun öz:

Sigara ve alkole % 1000 ekmeğe makarnaya % 1000 zam yapın içmesinler, yemesinler sağlığa zararlı !!! belki açıklarınız da kapanır !!!

41
6
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title