Haberler

Sağlığın Devleri Erdoğan'a Çıkıyor

Dünyada 100 Milyar Doları Aşan Bir Pazar Haline Gelen Sağlık Turizminden Türkiye'nin Daha Büyük Pay Alabilimsenini Sağlamak İçin Kurulan Ushıd Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Gidiyor.

Dünyada 100 milyar doları aşan bir pazar haline gelen sağlık turizminden Türkiye’nin daha büyük pay alabilimsenini sağlamak için kurulan Türkiye Sağlık ve Medikal Turizm Derneği (USHID) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a gidiyor.

USHID Yönetim Kurulu Üyesi Selin Peker, Türk sağlık turizmini dünyaya tanıtmak için önemli projeleri olduğunu belirterek, "Sağlık ve Çalışma bakanlarımızdan sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret ederek dünyada sağlık turizminin geldiği noktayı ve Türkiye’nin yerini anlatacağız. Türkiye’nin bu büyük pastadan daha fazla pay alabilmesi için neler yapılabileceğini sayın Başbakan’a sunacağız" dedi.

İLK RANDEVU GÜNAY: USHID, yeni hükümette ilk ziyaretini geçtiğimiz cuma günü Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a yaptı. USHID Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Avcı’nın katıldığı ziyarette Günay, son dönemlerde Türkiye’nin gündemine gelmeye başlayan sağlık turizmine Bakanlık olarak gerekli desteği vereceklerini söyledi. Sağlık turizminin Türkiye için bir şans olduğunu belirten Günay, "Dünyada sağlık turizmini başaran ülkeler uzun yıllar ve çabalar sonucu bugünkü noktaya geldiler. Sağlık turizmimde para var. Ancak bu kolay kazanılacak bir para değil" dedi. Günay, bunun ilk adımı olarak da 23-25 Kasım tarihleri arasında İstanbul Yeşilköy’deki WOW Fuar Alanı’nda Çamecza ana sponsorluğunda düzenlenecek olan Healthex ve Travelextra Fuarları’nın açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte yapacaklarını kaydetti. Günay, 23 Kasım akşamı sağlık ve turizm sektörü için ayrı olarak düzenlenecek yemeklerde de yurtdışından fuar için gelecek Bakanlar, misafirler ve sektör temsilcilerine plaket verecek.

DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ: USHID üyesi Dünya Göz Hastanesi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Eray Kapıcıoğlu, Dünya Göz’ün dünyanın en büyük göz hastanesi olduğunu belirterek, " Şu anda hastanelerimizde ayda 25 bin kişinin gözlerini tedavi ediyoruz. Yurt dışından gelen hastalarımızın sayılarını bu sayının dışında tutuyorum. 2006 yılında hastanemize yurt dışından 12 bin hasta geldi. Biz bu sayıyı yüzde 15-20’lere çıkarmayı hedefliyoruz. Amacımız sağlık turizminin gelişimine hız katarak bu anlamda da öncü olarak Türk ekonomisine katkıda bulunmak. Sağlık turizminin yurt dışında gelişimini sağlamak amacıyla yurt dışında Berlin ve Amsterdam’da açtığımız kliniklerimize ek olarak 2009 yılı sonunda yurt dışında toplam 10 merkezde yabancı hastalara hizmet vermeyi planlıyoruz. Türkiye’nin ilk ve tek sağlık turizmi fuarı olan Healtex’in 2’nci yılında da yine Dünya Göz Grubu olarak yerimizi aldık" dedi.

TÜRKİYE’NİN SİLAHLARI: Türkiye-Avrupa Turizm Konseyi Başkanı ve Travelextra Danışma Kurulu Başkanı Hüseyin Baraner de, Almanya ve Avrupa’nın önemli firmalarını Türkiye getireceklerini belirterek, şunları söyledi: "Türkiye’de Healthex gibi bir fuarın yapılması çok önemli bir konu ve mutlaka desteklenmesi gerekiyor. Dünyada ve Avrupa’da bile böyle bir fuar yok. Acıbadem Hastaneleri’nin ismini Avrupa’da duyuyorum, büyük bir marka oldular. Ayrıca, Dünya Göz ve Amerikan Hastanesi de Türkiye’nin yüzakı. Bu markalar Türkiye’nin dünya sağlık turizminden hak ettiği payı alabilmesini sağlayacak en büyük silahlar" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title