Haberler

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu'ndan "kişi başına 1000 lira destek verilsin" önerisi

Güncelleme:

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, vatandaşlara, salgın sürecini daha da büyük badirelere sürüklemeden atlatabilmesi için kişi başına 1000 lira destek verilmesini istedi.

Karamollaoğlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in, her ramazan ayında olduğu gibi bu ramazanda da Filistin'e saldırılarını arttığını söyledi. "İslam ülkelerinin bu zulme sessiz kalması ise canımızı belki daha da çok yakıyor." ifadesini kullanan Karamollaoğlu, Çin'in de Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde zulüm ettiğini belirtti.

Saadet Partisi'nin mazlumları ve masumları korumak için elinden geleni yapacağını vurgulayan Karamollaoğlu, "Toplama kamplarında Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz maalesef asimile edilmeye çalışılıyor. Bu zulümlere daha fazla sessiz kalmamasını iktidardan talep etme hakkımızdır kanaatindeyim." dedi.

"İKTİDARIN KURALLARA KARŞI DAHA HASSAS OLMASI GEREKİYOR"

Kovid-19 salgınında vaka sayısının çok arttığına işaret eden Karamollaoğlu, "Durumumuzu gösteren grafikler artık yetersiz kalıyor. Başka ülkelerle mukayese edildiği zaman kaybolan canlar günlük 100'lerle, 300'lerle, 400'lerle ifade ediliyor. Vaka ve hasta sayısında büyük bir patlama yaşanıyor ancak bazı çevreler özellikle pandemide gelinen noktanın sorumlusu olarak neredeyse ülkede yaşayan 84 milyon vatandaşımızın tavrını göstermeye kalkıyorlar. Bunu kabullenmemiz mümkün değil." ifadelerini kullandı.

Burada iktidarın üzerine düşenin, öncelikle aşı ve vatandaşın doğru bilgilendirilmesi olduğunu ifade eden Karamolaoğlu, "İktidarın, konulan kurallara önce kendisinin daha hassasiyet ve riayet etmesi gerektiğini bir defa daha vurgulamak gerekiyor. Elbette kongreler bitti, özellikle de iktidar partisinin kongreleri bitince bu konuda biraz daha sıkı davranmaya başladı." dedi.

"İŞSİZLİK ARTTI, ESNAF GEÇİM SIKINTISI ÇEKMEYE BAŞLADI"

Hayatın birçok alanını etkileyen salgın sürecinin, hizmet sektörünü de etkilediğini belirten Karamollaoğlu, "Faaliyetler durdu veya asgari düzeye indi. İşsizlik arttı, esnaf geçim sıkıntısı çekmeye başladı. Bundan sonra konuşmamız gereken konu, her kesimin yaşadığı sıkıntılarının nasıl telafi edileceği, giderileceği." diye konuştu.

"KİŞİ BAŞI 1000'ER LİRA DESTEK YAPILMALI"

Karamollaoğlu, salgından etkilenen mağdurların destek beklediğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"İktidar, şu sıkıntılı dönemi, vatandaşımızın daha da büyük badirelere sürüklenmeden atlatabilmesi için kişi başına 1000 lira bir desteği süratle devreye sokmalıdır. Etrafta dolaşan 128 milyarlar, şunlar, bunlar değil, 1000 lira, 84 milyar lira eder, o kadar. 128 milyar dediğiniz zaman ortaya 1 trilyonun üzerinde rakam çıkıyor. Biz sadece 1000 lira ödenirse 84 milyarlık bir yardımdan bahsetmiş oluyoruz, emin olun zor bir şey değil, ama vatandaşın hakkıdır. Bu paranın ödenmesi bir nebze olsun çekilen sıkıntıları azaltacak. 'Nereden bulacağız bu parayı?' Yeri geldiği zaman parayı basıp milyarları, trilyonları devreye sokabiliyorsunuz. Onu nasıl yapıyorsanız, bunu da öyle yapmalısınız."

128 MİLYAR DOLAR VE KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ YORUMU

Son zamanlarda herkesin "128 milyar dolar ne oldu?" sorusunu sorduğunu belirten Karamollaoğlu, "Aslında ne olduğu az çok belli. 128 milyar Merkez Bankasından hazineye, hazineden devlet bankalarına devlet bankalarından birilerine gitmiş. İstenen şu, o birileri kim?" ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın görevden alınması ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ikiye bölünmesini de "Kabinede bir değişiklik bekleniyordu, bu değişiklik aslında ciddi bir değişiklik olacağı kanaati vardı ama bugün meydana gelen değişikliklerin hiç de o beklentiye cevap verdiği kanaatinde değilim." şeklinde değerlendirdi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Temel Karamollaoğlu Filistin İsrail Sp Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title