Haberler

Restoranlarda yeni dönem! Gramajı düşük ürünler menülere girdi, fiyatlar yarı yarıya düştü

Güncelleme:

Türkiye'de son dönemde artan fiyatlar sonrası restoran işletmecileri "eko" yani ekonomik ürün dönemini başlattı. Müşteri kaybetmek istemeyen esnaf, gramajları düşürerek daha uygun fiyatlı ürünleri menülere koydu.

Ekonomideki küresel dengesizlik Türkiye'de etkisini hissettirirken, artan fiyatlarla müşteriler azalınca restoranlar da yeni bir yöntem uygulamaya koydu. Gramaj düşürüldü, porsiyonlarla birlikte fiyat da azaldı. Bu ürünler menüye de "eko" ön adıyla girdi.

PATLICAN KEBAP İÇİN 2 ŞİŞ YERİNE TEK ŞİŞ

Bir restoranda patlıcan kebabının 1 porsiyonunda iki şiş kullanılırken, tek şiş kullanılmaya başlandı. Böylece fiyatlar yarı yarıya düştü. Paket siparişi alan restoranlar ise başka bir tarife uygulamaya koydu. Bir diğer restoran işletmecisi "Yarım porsiyon olarak uygulama verdiğimizde 3'te 2 ücret almak zorunda kalıyoruz. Bunun sebebi de yanında ikramlarımız oluyor. Paketle gönderim yaptığımızda kap maliyetlerimiz oluyor." dedi.

"GRAMAJ DÜŞÜRÜLDÜ, FİYAT AZALTILDI"

ATO Kafe, Restoran ve Lokanta Komite Başkanı Abdurrahman Işıksever restoranların beyti, ali nazik, Adana kebap, döner ve bu gibi ürünlerde gramajın düşürülerek fiyatın azaltıldığını söyledi. Işıksever, restoranların eko beyti, eko iskender gibi isimler vererek ürünlerini pazarlamaya devam ettiğini ifade etti.

Restoranlarda yeni dönem! Gramajı düşük ürünler menülere girdi, fiyatlar yarı yarıya düştü

"ET FİYATLARININ KONTROL ALTINA ALINMASI LAZIM"

Artan et fiyatlarına da değinen Işıksever, "Bizim ana temel ürünümüz et. Et artınca haliyle fiyat da artıyor. Ramazan menülerine de yansıyacak, diğer ürünlere de yansıyacak. Et fiyatlarının bir an önce kontrol altına alınması lazım." diye konuştu.

"KÜÇÜK FİYAT, KÜÇÜK ŞİŞ, KÜÇÜK DOYUM"

NTV'nin haberine göre restoran işletmecisi konuyla ilgili "Ekonomik ürün dediğimiz zaman küçük fiyat küçük şiş küçük doyum. Keşke olmasa herkes doyabilse" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Türkiye Ekonomi Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500

Yorumlar (73)

İbrahim Demirel:

Bugün küçük anadolu şehirlerinde bile ev kiraları 10 bin TL den başlar olmuş, ev almaya kalksan 5 milyon TL diyorlar, araba almaya kalksan en kötüsü 600 bin TL ama döner ucuz olacakmış derdimiz buydu bizim. Padişahım sen çok yaşa sen varken bizim düşmana ihtiyacımız yok.

752
104
yanıtYanıtla
Musa Topal:

Daha yeni baktim. Yalan. Hürriyet Emlak da. 5.000 Tl ye, büsürü var. 1,5 milyona ev var. 2 milyona güzel ev var. Bedava mi versinler. Bide ne oldu eilinize ne gecdi bu yalanla. Anadolu diye yazmis, baktim. Biktirdiniz artik yeter be.

yanıt167
yanıt709
İbrahim Demirel:

Musa topal anadolu derken sen köylere baktın herhalde 1.5 milyona ev var dediğin yerler 30 yılda başlıyor ben 1.5 milyon parayı verip kendime mezar almaya niyetim yok. Tamam diyelim 1.5 milyonluk daire olsun hatta sıfır olsun. Yemeden içmeden kaç yılda alabilirsin onu açıkla? Bugün kötü polo bile 600 bin kaç yılda alabilirsin onu açıkla. Ben 1.5 aylık maasimla almanyada polo aldim sen kaç yilda alabilirsin ?

yanıt448
yanıt87
Goker Deveci:

Avrupa ekonomimizi kiskaniyor..Kriz teğet geçti hamdolsun tabii yersen....

349
54
yanıtYanıtla
MÜCAHİD:

Birisi bu restoran lokanta terörüne dur demeli geçen sene fiyatlar ucuzlasın diye %18 kdv yi de kaldırdı devlet onu da cebe attılar, esas aç olanlar lokanta restorancı esnaf doymuyor bir türlü

yanıt36
yanıt12
birgörüş:

Sen domuz ye . Avrupa diyorsun ya Avrupalılar domuz yiyor. o yüzen orada et ucuz.

yanıt3
yanıt32
Tarih tarih:

Ya sen devletsin neden bu fiyatlara herhangi müdahale yapmassınız. Serbest piyasa, ya adamlar piyasada at koşturuyo beya...

234
27
yanıtYanıtla
Güvenilir Adam:

Şöyle piyasaya bak, pahalı gördüğün malın üretim satışına başla. Hem halka ucuza sat hem de çok para kazan. Kardeşim bu kadar mı safsın Allah aşkına. Sorun bu zate satan ucuz diyor,alan pahalı. Buda yönetim eksikliği hatası. Kimsenin kafasına göre fiyat istediği yok.

yanıt73
yanıt14
bekir yapici:

kardes ikdidarlar devlet degildir devlet sen ben yani halk ve Türkiye cumhuriyeti devletidir, ikdidarlarsa devletin islerliligine devamina talip olmus ve bizlerin oylariyla göreve getirilmis sahislardir, ikdidarlar gelir gider ama baki kalan ve kalacak olan TÜRKIYE CUMHURIYETI DEVLETI´dir, lütfen bu ayirimi unutmayalim.

yanıt87
yanıt5
Tarih tarih:

Kimsenin kafasına göre fiyat istedği yok mu!? Örnek vereyimde dur niğde borda 2 ayrı pazar salça karıştırma aparatı birinde 100 birinde 150, şimdi bu kafasına göre fiyat istemek olmuyor mu? Saygılar

yanıt44
yanıt9
Tüm 73 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title