Haberler

Mehmet Metiner'den dikkat çeken sözler: Ekonomik bir başarısızlık varsa bu tamamen hükümetimize aittir

Güncelleme:

Türkiye'deki ekonomik ve siyasal sıkıntıların sorumlusunun muhalefet olmadığını belirten AK Parti eski milletvekili Mehmet Metiner, "Ekonomik bir başarısızlık varsa, eksiklik varsa, yoksulluk varsa, bu tamamen hükümetimize aittir" ifadelerini kullandı.

AK Parti Eski Milletvekili Mehmet Metiner, Habertürk ekranlarında katıldığı programda ekonomik gündeme ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Kendisinin eski bir milletvekili olduğunu ve yeri geldiğinde partisini eleştirebileceğini vurgulayan Metiner, ekonomideki başarısızlığın sorumlusunun hükümet olduğunu söyledi. Metiner, "Biz hükümetiz evet, partimiz hükümet evet. Dolayısıyla ekonomik bir başarısızlık varsa, yoksulluk varsa bu tamamen hükümetimize aittir" dedi.

"BAŞARISIZLIĞI ELEŞTİRMEK HEPİMİZİN GÖREVİ"

Açıklamalarını sürdüren Metiner, "Bu ülkedeki ekonomik sıkıntıların, eğer varsa siyasal sıkıntıların müsebbibi muhalefet değildir, olamaz. Ülkeyi hangi parti yönetiyorsa başarı da onundur başarısızlık da onundur. Başarıyı takdir etmek herkesin, hepimizin görevidir. Varsa başarısızlığı da eleştirmek hepimizin görevi olmalıdır" diye konuştu.

"YANLIŞ GİDEN BİR ŞEY VARSA ELEŞTİRİLMELİ"

AK Partililerin gerektiğinde partilerini eleştirmesinin doğal olduğunu dile getiren Metiner, "Sadece muhalefetin değil. AK Parti'nin içerisinde ülkesini gerçekten seven, ülkesinin çıkarlarını her şeyin üzerinde gören çok sayıda değerli arkadaşlarımız var. Onlar gerektiğinde partisinin yapıp ettiklerini eleştirebilmeliler. Yani onlar da yol gösterebilmeliler, 'burada bir tıkanıklık var' diye" ifadelerini kullandı.

"SÖYLEDİKLERİM ÜZERİNDEN SİYASET OKUMASINLAR"

Mehmet Metiner, programın devamında açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

"Hali hazırda AK Parti'de bir görevim yok. Ben AK Parti'nin eski bir vekiliyim. Ancak AK Parti'nin temsilcisi değilim. Burada Mehmet Metiner olarak varım. Bu yüzden insanlar benim söylediklerim üzerinden AK Parti siyasetini okumasın. Beni Mehmet Metiner olarak dinlesinler. Partim yanlış yaparsa eleştirimi getiririm.

Benim için önemli olan, bu ülkedeki ekonomik sıkıntıların sorumlusu ülkeyi kim yönetiyorsa onundur. Tabii ki de muhalefetin olamaz. Ancak bir başarı varsa takdir etmek gerekir, başarısızlık varsa eleştirmeniz gereklidir."

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Mehmet Metiner Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title