Haberler

"Orta Gelirliye Konut Kampanyası"nın detayları belli oldu! Masada birden fazla formül var

Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yarın saat 10.00'da "Orta Gelirliye Konut Kampanyası''nı duyuracak. Kampanyanın detayları da belli olmaya başladı. Alınacak konutun 4 yıl satılmaması, ev alacak kişinin birinci derece yakınlarının üstüne konut olmaması ve projeye belirlenen gelir grubunun üzerindekilerin başvuramaması gibi şartların olması bekleniyor.

Uzun süredir hazırlığı yapılan konut kampanyasında sona gelindi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Bakan Murat Kurum, "Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası"nın detaylarını, 4 Ocak Çarşamba günü ortak basın toplantısıyla duyuracak. Kampanyada detaylar da ortaya çıkmaya başladı.

ŞARTLAR NELER?

Projeye yönelik başvuru şartlarının ise şöyle olması öngörülüyor: Projeye belirlenen şartları sağlayan kişiler başvurabilecek. İlk olarak başvuru sahibinin ve birinci derece yakını üzerinde herhangi bir konut olmaması aranacak. Projeye belirlenen gelir grubunun üzerindekiler başvuramayacak. Proje kapsamında alınan konut 4 yıl boyunca satılamayacak.

BAKAN KURUM: KONUT FİYATLARINI DENGELEDİK

Geçen günlerde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından "Konut kampanyalarındaki son durumun" sorulduğu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, son bilgileri paylaşmıştı. Kurum açıklamalarında, "Orta gelirliye konut kampanyasında sona yaklaşıldı, titiz davranılıyor. Bu kampanyanın amacına ulaşması için çalışıyoruz. Yaptığımızın bir karşılığı olsun istiyoruz. Fiyatları etkilemesini istemiyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Hazine ve Maliye Bakanı İklim Değişikliği Nureddin Nebati Murat Kurum Maliye Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

VATANDAŞ:

Birinci derece yakını üzerine konut olmucak demek anne baba üzerine konut olmucak demek. Evli kişiler için bu kural işlememeli...

7
0
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

sayelerinde orta direk mi kaldı zengin daha zengin fakir daha fakir ortadirek yok oldu

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title