Haberler

Minibüslerde İstanbulkart dönemi başlıyor: Öğrenci kartları geçerli olacak, aktarma yapılabilecek

Güncelleme:

İBB'nin UKOME toplantısından toplu ulaşımda devrim gibi bir karar çıktı. Bundan böyle İstanbulkart minibüslerde de kullanılacak. Mevcut İstanbulkart tarifesinin geçerli olacağı uygulama ile vatandaşlar "indirimli, aktarma ve ücretsiz" gibi uygulamalardan minibüslerde de faydalanabilecek. İşte tüm detaylar...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı dün Zeytinburnu'ndaki 1453 Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde yapıldı. Toplantıda minibüslerin İstanbulkart sistemine dahil edilmesi kararı kabul edildi. Toplu taşımada devrim etkisi yapacak karar ile İstanbullular, İstanbulkart ile minibüse bindiklerinde "indirimli, aktarma ve ücretsiz" gibi uygulamalardan yararlanabilecek.

İLK OLARAK ARNAVUTKÖY'DE HAYATA GEÇECEK

UKOME'de alınan karar ile İstanbulkart bundan böyle minibüslerde de kullanılacak. Uygulama önce pilot bölge Arnavutköy'de hayata geçecek. Daha sonra etap etap tüm İstanbul'a yayılacak.

ÜNİVERSİTELİLER DE ÖĞRENCİ TARİFESİNDEN YARARLANACAK

Böylece İstanbullular da bir dizi kazanım elde edecek. Şu an minibüslerde liseye kadar öğrenci tarifesi uygulanabiliyor. Yeni uygulama ile üniversite, açık öğretim gibi kurumlarda da öğrencilik yapanlar öğrenci tarifesinden yararlanabilecek.

İşte İstanbulluların yeni uygulama ile kazanacağı haklar:

  • Mevcut İstanbulkart ücret tarifesi (indirimli, aktarma, ücretsiz vb.) geçerli olacak. Yani minibüse bindiğinizde de artık aktarma yapabileceksiniz.
  • Aktarmalı, ücretsiz, indirimli ödemeler belediye tarafından karşılanacak. Böylece minibüs esnafı da mağdur olmayacak.
  • İlk etapta minibüslerin mevcut araçlarında TSE Onaylı tadilatla koltuk kapasitesi artırılarak araç sınıfı değiştirilerek en az 17+1 koltuklu otobüse dönüşüm sağlanacak. Minibüsler daha konforlu ve rahat olacak.
  • Elektronik bilet sistemine geçilmesi ile birlikte araçlardaki yolculuk verilerine erişilebilirlik artacak hat, güzergah, sefer ve araç planlaması daha hızlı yapılabilecek.
  • Araçlara GPS, kamera, filo yönetimi vb donanımlar eklenerek mevcut filo sistemine zaman entegrasyonu sağlanacak. Araç ve sefer denetimleri kolaylaşacak.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

İstanbulkart Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (4)

Servet AKYILDIZ:

minibüscüler cogu kaba saba trafik teröristi simdi bi de memur yaparsınız bnlari sizin gbi chp nin ben

11
34
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

az para vermek için otobüs yerine minübüse biniyorduk nasıl olacak şimdi minübüse binen herkes nereye giderse gitsin aynı parayı verecek

17
13
yanıtYanıtla
Export 86:

Doğru vatandaş çok sevinecek aktarma olayına. Dünyada ilk ve tek Türkiye'de uygulamaya geçildi

8
2
yanıtYanıtla
özgün özen :

iyibir karar.izmirde menemen dolmuşlarına yapıldı belediye denetimli herkez kurtuldu kaba saba münibüs şöförlerinden ve değnekçilerden.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title