Haberler

Merkez Bankası'nın sert faiz artışıyla kredi kartı faizlerinde de üst limitler yükseldi

Güncelleme:

Merkez Bankası'nın politika faizini sürpriz bir kararla yüzde 25'e yükseltmesinin ardından kredi kartı faizlerinde üst limitler arttı. Buna göre, kredi kartı gecikme faizi aylıkta yüzde 2,81'e, yıllıkta yüzde 40,1'e, nakit çekimde faiz aylıkta yüzde 3,57'ye, yıllıkta ise yüzde 53,2'ye çıktı. Yeni oranlar 1 Eylül itibarıyla geçerli olacak.

Merkez Bankası, piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı. Sürpriz bir hamle ile 750 baz puanlık artışa giden Merkez, faizi yüzde 17,5'ten yüzde 25'e çıkardı. Bu gelişme sonrası kredi kartı faizlerinde üst limitler de arttı.

GECİKME FAİZİ AYLIKTA YÜZDE 2,81'E ÇIKTI

Buna göre, referans faiz oranı aylıkta yüzde 2,26'ya yükselirken, kredi kartı gecikme faizi aylıkta yüzde 2,81'e, yıllıkta yüzde 40,1'e çıktı.

NAKİT ÇEKİMİNDE AYLIK YÜZDE 3,57'YE ÇIKTI

Nakit çekimde faiz aylıkta yüzde 3,57'ye, yıllıkta yüzde 53,2'ye yükseldi. Ticari kredi faizlerinde de üst limit, 1,8'lik kat sayıya göre yüzde 56,3'e çıktı.

1 EYLÜL'DEN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK

Kredi kartı faizlerinde üst limitlerin artmasıyla yeni oranlar 1 Eylül tarihinden itibaren geçerli olacak.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Merkez Bankası Eylül Finans Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title