Haberler

Merkez Bankası'na 3 yeni başkan yardımcısı atandı! Hepsinin ortak bir özelliği var

Güncelleme:

Merkez Bankası'nda başkan yardımcılığı yapan 3 ismin yerine; Osman Cevdet Akçay, Fatih Karahan ve Hatice Karahan atandı. Bu gelişmeyle birlikte Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ve 3 yardımcısının da Boğaziçi Üniversitesi'nden mezun olması dikkatlerden kaçmadı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası başkan yardımcıları Emrah Şener, Taha Çakmak ve Mustafa Duman görevden alındı. Başkan yardımcılıklarına Osman Cevdet Akçay, Fatih Karahan ve Hatice Karahan atandı. 3 isimle birlikte Başkan Hafize Gaye Erkan'ın da Boğaziçi Üniversitesi mezunu olması dikkat çekti.

3 YARDIMCI DA GÖREVDEN ALINDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı atama kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, TCMB başkan yardımcıları Şener, Çakmak ve Duman, 1211 sayılı Kanunun 29'uncu maddesi, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 35'inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2, 3 ve 7'nci maddeleri kapsamında görevden alındı. TCMB başkan yardımcılıklarına Osman Cevdet Akçay, Fatih Karahan ve Hatice Karahan atandı.

HEPSİNİN YOLU BOĞAZİÇİ'NDEN GEÇMİŞ

Bu gelişme yankı uyandırırken ortaya ilginç bir tesadüf çıktı. Başkan Hafize Gaye Erkan'la birlikte 3 yeni yardımcısının da Boğaziçi Üniversitesi mezunu olduğu ortaya çıktı. Osman Cevdet Akçay; orta ve lise öğrenimini Robert Koleji'nde tamamladı. Boğaziçi Üniversitesi ekonomi mezunu olan Akçay, New York City University Graduate School and University Center'dan M.Phil ve Ph.D derecelerini aldı. Osman Cevdet Akçay, Koç Finansal Hizmetler ve Yapı Kredi de başekonomist olarak 1 Mayıs 2018 tarihine kadar görev aldı.

Merkez Bankası'na 3 yeni başkan yardımcısı atandı! Hepsinin ortak bir özelliği varOsman Cevdet Akçay

Fatih Karahan, 2006 yılında Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği ve Matematik bölümlerinden mezun oldu. Pensilvanya Üniversitesi'nde ekonomi üzerine yüksek lisans ve doktorasını tamamladı. Çalışma ekonomisi ve mikroekonomi üzerine çalışan Karahan, 2012 yılından beri New York Merkez Bankası'na bağlı Para Politikası Araştırma Birimi bünyesindeki İşgücü ve Ürün Piyasası Çalışmalarında ekonomist olarak yer alıyordu.

Merkez Bankası'na 3 yeni başkan yardımcısı atandı! Hepsinin ortak bir özelliği varFatih Karahan

Hatice Karahan ise Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu. Ardından Boğaziçi Üniversitesi'nde İktisat yüksek lisans eğitimini tamamlayarak doktora çalışmalarını yapmak üzere ABD'ye gitti. 2006 yılında Ekonomi doktorasını tamamladığı Syracuse University'de ekonomi dersleri vermenin yanı sıra, Center for Policy Research bünyesinde araştırmacı olarak çalıştı. Türkiye'ye döndükten sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde ders verdi, TÜBİTAK'ta danışmanlık görevi üstlendi. Karahan'ın ekonomik değerlendirmeleri, Roubini's Economonitor, Dünya Gazetesi ve Derin Ekonomi gibi çeşitli yayın platformlarında da yer aldı. Karahan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ekonomiden sorumlu başdanışmanı olarak atanmıştı.

Merkez Bankası'na 3 yeni başkan yardımcısı atandı! Hepsinin ortak bir özelliği varHatice Karahan

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Ekonomi

Osman Cevdet Akçay Hafize Gaye Erkan Hatice Karahan Merkez Bankası Fatih Karahan Gaye Erkan Hatice Fatih Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (55)

Ocean Express cargo Ltd:

hiçbiri bana güven vermedi ..hafıza gaye erkan da dahil ..hepsi amerika dan gelmiş

176
64
yanıtYanıtla
Alpingo Bey:

Yeni zam fikirleri bulmak için üç yardımcı daha

206
28
yanıtYanıtla
Ali Yeğin:

Zammı yapan sarayda,merkez bankası zam yapmaz..zammı zam yapana sorsanız zate bu halde olmazdık

yanıt11
yanıt1
Mustafa SIRLI:

Gerçekler Bu halk ne çektiyse hep hep böyle okuyup da Amerika'ya veya Avrupa'ya gidip gelenlerden çekti çekiyor. Buldukları tek çözüm vatandaşa yüklenmek, iyi de bu çözüm için bu kadar okumuşuna gerek yok ki!...

177
37
yanıtYanıtla
esrefpasali:

kim gelirse gesi, veya kimi secersek secelim hesabi vatandas odeyecek, vatandasa yuklenecek, buradaki sorun israftan kacinip az odeyerek cok is yapmak, simdiye kadar gelenler cozum bulabildimi? ekonominin sorumlusu benim ben diyen, 1 tl 1 dolar olmazsa yuzume tukurun diyenler, hala hayatta uzun omurler versin, hala yonetimde, cahilkesim laf etmesin diye okumusunu seciyorlar, yurt disinda okumak icin ustun zekaya gerek yok, paran veya yardim sever tanidigin olsun yeter, IBB de olur, burs alirsin

yanıt0
yanıt0
Dengiz Elm:

Hepsinin ortak özelliği TCMB ye değil RTE ye bağlı olması

150
28
yanıtYanıtla
GERÇEKÇİ...!!!!!:

akıllı ve başarılı olan çalışkan insanlar, cahil ve dengesiz insanlar tarafından devamlı iftiraya uğrarlar, genelde bizim ülkemizde çokça rastlanan olay....!!!!!!

yanıt23
yanıt43
Osman:

Sonuçlarının hesabı RTE e den sorulacağına göre tabi ki milletin 5 yıllığına yetki verdiği RTE ye bağlı olacak. Kilıçdaroğlu seçilse idi doğal olarak ona bağlı olacaktı. Millet memnun değil ise gule güle der.. Hala hazmediğiniz çok açık. Buz gibi soda önerebilirim sana..5 yıl sabret lütfen. Bu arada sodalara devam. Yok tek adam diktatör güzellemesi yapacak isen alası muhalefetin başında.

yanıt15
yanıt53
haylaz_7367:

isimlet değişiyor kaderimiz değişmiyor ; mart şubattan, temmuz hazirandan falan filan..

128
2
yanıtYanıtla
mahmut:

Ülkede Bir kesim var ki, Ülkeye yapğılan hiç bit yatırımı begenmez, hiç bir icraatı begenmez. kötü birşey olduğunda sevinirler. Sırf siyasi çıkar için Ülke ekonmisinin batması için ellerinden geleni yaparlar hatta düşman ülkelerle işbirliği yaparlar...

32
81
yanıtYanıtla
Tüm 55 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title