Haberler

Kiraların yüzde 200 arttığı Gaziantep'te ev sahipleri artık ilanlarına "Polis olma" şartı koyuyor

Güncelleme:

Ev kiralarının son 2 yıl içinde yüzde 200 oranında arttığı Gaziantep'te bazı ev sahipleri talepleriyle saç baş yoldurmaya başladı. Son dönemde kiracılara memur olma şartı getirerek tepki çeken ev sahipleri çıtayı biraz daha yükseltip "Polis kiracı" şartı aramaya başladı. Bu şartın getirilmesinde polislerin kısa tayin dönemi nedeniyle evden erken çıkıp, ev sahiplerine yeniden zam yapma şansı vermesinin neden olduğu belirtildi.

Önceki yıllarda bir aylık depozit şartıyla ev kiralanan Gaziantep'te özellikle Suriyeli göçü nedeniyle ev kiraları astronomik rakamlara ulaştı. Kentte kiralanacak ev bulunamamasının yanı sıra, ev sahiplerinin kiracılara yeni kriterler getirilmesi de tepkiye yol açtı.

EV SAHİPLERİ ŞİMDİ DE MEMUR SEÇMEYE BAŞLADI

Bazı ev sahiplerinin 6 ay, bir yıl peşin, depozito ve memur olma şartı koyduğu kentte, bazı mülk sahipleri tarafından SGK ve Findeks belgesi de isteniyor. Tüm bu talepler tepkiyle karşılanırken, ev sahipleri şimdi memur da seçmeye başladı. Bir çok kiralık ev ilanında kiracıların "Polis" olma şartı aranıyor. Bu şartın getirilmesinde polislerin kısa tayin dönemi nedeniyle evden erken çıkıp, ev sahiplerine yeniden zam yapma şansı vermesinin neden olduğu belirtildi.

Kiraların yüzde 200 arttığı Gaziantep'te ev sahipleri artık ilanlarına 'Polis' olma şartı koyuyor

EV BULMAK DA KİRALARI ÖDEMEK DE ZOR

Sözcü'nün haberine göre ev bulmanın iyice güçleştiği kentte, 3 bin 500 liradan başlayıp, 8-10 bin liraya kadar ulaşan kiralar nedeniyle özellikle memurlar hem ev bulmak, hem de yüksek kiraları ödemekte sıkıntı yaşıyor.

"ESKİDEN ÇOCUK SAYISI SORARLARDI ŞİMDİ SGK KAYDI"

Emlakçılar ise, eskiden ev sahiplerinin kiracının işini, çocuk sayısını sorduklarını, bazen senet veya kefil istediğini belirterek, "Şimdi ise kriz nedeniyle ev sahipleri kiracı seçiyor. Şimdi 6 aylık, bir yıllık peşin ödeme isteniyor. Findeks notu, SGK kaydı, memur şartına şimdi polis memuru olma şartı getiriliyor. Bu durumdan hem ev sahipleri hem kiracı rahatsız. Yüksek ücretle tutulan evlerin kiraları ödenemiyor. Bu da yeni sorunlar ortaya çıkarıyor" diyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Kiralık Daire Gaziantep Haberler

Bakmadan Geçme

9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024? Bayern Münih elendi mi? Real Madrid-Bayern Münih maçı ne oldu, kim elendi? Sampiyonlar Ligi finali nerede oynanacak 2024? Wembley hangi takımın sahası? Şampiyonlar Ligi kim finale çıktı? Real Madrid elendi mi, Bayern Münih elendi mi?
500

Yorumlar (19)

Ahmet AKGÜL:

Bende Devletteki otorite boşlunun sonuçları.

199
11
yanıtYanıtla
Say Ahmet:

bunu oralarda kim olsa yapar etraf mülteci dolu ev sahipleride bir yerde malını korumak istemesi normal

81
97
yanıtYanıtla
Mehmet Doğan:

Memur maaşları 10 bin TL, istenilen 3 1 kiralık daire 6500tl neyi koruyor. Belli ki sen de emlakçısın.

yanıt0
yanıt0
Necat Can:

Mülteciye vermez olur biter seninki de laf

yanıt98
yanıt6
Orcun Yazicioglu:

sahibinden kapatılmalı

154
13
yanıtYanıtla
deli ceyhanlı:

13 milyon ne olduğu belli olmayan insanları doldurursalar olacagı bu Antalya yı teslim ediyoruz Ruslar Suriyeliler şimdi Afrika İran ırak pakistanlı akınına uğradı akp kazanırsa dağa cadır kuracam şunu biliyorum ki daha fazla mülteci doldurup vatandaşlık verecekler

121
11
yanıtYanıtla
siskentli gezgin:

birisi çıkıp 5 milyon vatandaşlık verdi dedi sonra kendi kendini yalanladı haberin olsun kaç bin kişi vatandaşlık aldı bı arasir

yanıt0
yanıt0
Ahmet YILMAZ:

buradan var gücümle sesleniyor ev sahibi olmayan vatandaşların belli Koca Türkiye cumhuriyeti vatandaşlarını ev sahibi yap toki moki hikaye 1 eve 4 milyon kişi başvuruyor daha somut adımlar bekliyoruz.

99
6
yanıtYanıtla
Eren İsmail:

Bu Antep'e has bişey değil. Ben bir ilçede yaşıyorum ve burada bile kiralar 2 1 5 bin den basliyor

57
7
yanıtYanıtla
Ece Aksoy:

En Büyük Düşmanımız Aç Gözlü Olan Fırsatçı İnsanlarımız Allah Kimseyi Önce Milletine Sonra Başka Milletlere Muhtaç Etmesin

12
0
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title