Haberler

Turfanda örtü altı "can erik" hasadı başladı: Kilosu 600 TL

Güncelleme:

Türkiye'nin meyve ve sebze üretim merkezlerinden Mersin'de örtü altında yetiştirilen can erikte turfanda ilk hasat yapıldı. Can eriğin kilosu 600 TL'den alıcı buldu.

Bir çok sebze ve meyvenin üretildiği Mersin'in Erdemli ilçesinde çeşitli ürünlerin hasadı turfanda da yapılıyor. Geçtiğimiz hafta ilk kayısı çağlasının hasadının yapıldığı ilçede bu hafta ise yine örtü altında doğal olarak yetiştirilen can eriklerinin hasadına başlandı.

Turfanda örtü altı 'can erik' hasadı başladı: Kilosu 600 TL

BAHÇEDE KİLOSU 600 TL

İki ayrı serada yapılan erik hasadında verimin yüksek kalitede olduğu belirtildi. Sabahın erken saatlerinde bahçeye giren işçiler, can erikleri tek tek dalından kopararak kutulara yerleştirdi. Özenle toplanan ilk ürünler başta İstanbul ve Ankara olmak üzere gönderilmeye başlandı. Toplanan ilk can eriklerinin kilogramı bahçede 600 TL'ye alıcı buldu.

Turfanda örtü altı 'can erik' hasadı başladı: Kilosu 600 TL

"BU SENE TAM VERİM OLDU"

Örtü altında erik yetiştiren üreticilerden Ali İhsan Keskin, bugün uzun süredir emek verdiklerini can eriklerini topladıklarını kaydetti. Kışın sert geçmesi nedeniyle erik ağaçlarının soğuklamasını tam alarak güzel çiçek açtığını belirten Keskin "7 yıldır örtü altında erik yetiştiriyorum. Bu sene tam verim oldu, çok güzel" dedi.

Turfanda örtü altı 'can erik' hasadı başladı: Kilosu 600 TL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Mersin Haberler

500

Yorumlar (3)

UğuR DURAN:

Üretici bayram etti deniyor ya. Anlatayım. Geçen yıl 250 liradan başlandı satışa. bu sene 600. tamam ilk bakışta kulağa hoş geliyor ama hiç girdileri hesapladınız mı? gübre ilaç elektrik vs. Geçen yılın tam 5 katı. o yüzden üreticinin yüzünün güldüğü falan yok.

17
15
yanıtYanıtla
muro:

abi ne olursa olsun 600 tl kg olmaz.bu gidisle sadece hamile kadinlar yer 3-5 tane. Ugur arkadas gubre ilac demis de satarken organik diye satiliyor nerde bunun organikligi.

12
1
yanıtYanıtla
Mustafa Yaşar:

Sadece gübre bölümü için söyleyeyim, organik gübreler var. Solucan gübresi gibi. Tamamen doğal. Diğer yönleri ile organik mi bilemem

yanıt0
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title