Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan Sayıştay'a rest: Raporlarınızda 418 milyar doları görmezsem yakarım sizi

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Sayıştay ve denetçilerine seslendi. Kılıçdaroğlu, "Partimizin uzmanları devletin hazinesinden çalınan paranın toplamının 418 milyar dolar olduğunu saptayınca karalama kampanyaları ve suikast tehditleri gelmeye başladı. Ben korktum mu! Vız gelir, tırıs gider. İktidara geldiğimizde o raporlarınızda 418 milyar doları görmezsem, görevinizi yerine getirmemişsiniz demektir" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündemdeki konulara ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. CHP'nin uzman ekiplerinin hazineden çalınan paraların peşine düştüğünü söyleyen Kılıçdaroğlu, Sayıştay ve denetçilerine seslendi.

"BAY KEMAL ASLA VE ASLA GERİ ADIM ATMAZ"

Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı; "Asıl panik ne zaman başladı biliyor musunuz? Partimizin uzman ekipleri, hazineden çalınan paraların peşine düştüğü an. O raporlar geldiğinde paniğe kapıldılar. Devletin hazinesinden çalınan paranın toplamının 418 milyar dolar olduğunu saptayınca karalama kampanyaları ve suikast tehditleri gelmeye başladı. Ben korktum mu! Vız gelir, tırıs gider, Bay Kemal asla ve asla geri adım atmaz! Kaya gibiyiz, sır gibiyiz, yiğit gibiyiz, asla geri adım atmayacağız! Her şeyleriyle gelsinler, bir milim geri adım atmayacağız.

"KİM GÖREVİNİ YAPMIŞ KİM YAPMAMIŞ GÖRECEĞİZ"

Sayıştay'a ve onurlu denetçilerine seslenmek istiyorum. Meclisin bütçesini denetleyen Sayıştay'dır çünkü. İktidara geldiğimizde o raporlarınızda 418 milyar doları görmezsem, görevinizi yerine getirmemişsiniz demektir! Milletimin önünde açıkça ifade ediyorum, raporda görmezsem yakarım sizleri! 3,5 ay sonra iktidara geldiğimizde kendi raporlarımızı sizin raporlarınızla karşılaştıracağım. Kim görevini yapmış kim yapmamış göreceğiz. Sayıştay'a son bir şans vermek için onlardan randevu talep edeceğim ve baş başa ayrıntılı konuşacağım."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Kemal Kılıçdaroğlu Sayıştay Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (14)

Ben ve sen:

Daha secilmeden basladin saldirmaya secilince Turkiyenin vay haline.

63
115
yanıtYanıtla
mahalle sakini:

Memleketi yönetmeye talip olanlara bak bela olarak tek bu yeter. Hayattaki tek başarısı başına getirildiği dönemin ssk'sını batıran zat tehdit sallıyor.

67
77
yanıtYanıtla
Sade Vatandaş:

iyi araştır. Dönemin SSK'sına getirildiği dönemde zaten SSK'da para yoktu. Devlet 99 yılı emeklilerine fazla para ödüyorum diyerek yeni emeklilik reformları yaptı, emeklilik maaşı hesaplama oranlarını düşürdü. Rica ediyorum sadece araştırın.

yanıt18
yanıt13
m cinar:

Kükrüyen Arslan,cahillik,devlet yönetecek vasif yok.

54
69
yanıtYanıtla
Rafet Tan Özgür:

Yolsuzluklar ortaya çıkacak, hak yiyenden hesap sorulacak diyor. Yorumlara bak aktroller siz kaç paraya bu yorumları atıyorsunuz yoksa sizde mi hak yediniz bu korkunun sebebi nedir ?

44
42
yanıtYanıtla
Murat Kılıç:

Troll en çok yolsuzluk chp li belediyelerde ispatlı kanıtlı delilli belgeli kameralı görüntülü açık seçik oluyor. Sen önce aynada kendine bak.

yanıt22
yanıt15
Mkck Kock:

yürrü be koçum , sallamak o kadar kolaydı. iktidarı rüyanda görürsün kemal dede!!

41
27
yanıtYanıtla
İsmail Kabadayı:

Ssk ihya ettin sira turkiyede:)

28
27
yanıtYanıtla
Mali:

adam Ülkenin parasının hesabını soruyor. niye zorunuza gidiyor ki?.. hesap doğruysa sıkıntı yoktur yanlış varsa hesabını sorarım diyor

27
21
yanıtYanıtla
NİTTERSAN:

Yargı da neler yapacaklarını ve ne kadar tarafsız kalacaklarını şimdi den belli etmiş …

33
9
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title