Haberler

Kaymakamlık lojmanı lüks villa ile takas mı edildi? İYİ Partili vekil bomba iddiayı Bakan Soylu'ya sordu

Güncelleme:

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Antalya'nın Kaş ilçesindeki kaymakamlık evi ve 6 dairelik lojmanın iki lüks villa ile takas edildiğine dair iddiaları verdiği önerge ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sordu.

Antalya'nın Kaş ilçesinde bulunan Kaymakam evi ile kamu personelinin kullandığı 6 dairelik 3 katlı lojmanın, Çukurbağ Yarımadası'ndaki iki lüks villa ile takas edildiği iddia edildi.

İYİ PARTİLİ VEKİL SOYLU'YA SORDU

Sözcü'de yer alan habere göre, konuyu TBMM gündemine taşıyan İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, verdiği önerge ile takas iddiasını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sordu. Bahşi önergesinde şu ifadelere yer verdi:

"Mülkiyeti Antalya Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB)'na ait olan ve Kaş ilçe kaymakamının kullandığı, merkez Andifli Mahallesi 25 ada/3 nolu parselde bulunan kaymakam evi ile 6 daireden oluşan 3 katlı lojman binası ekonomik ömrünü tamamladı gerekçesiyle takas edilmesi kararlaştırılmıştır. Bu karardan sonra 21 Ağustos 2020 tarihinde Kaş Çukurbağ Yarımadası'nda yer alan ve 1289 metrekare büyüklüğe sahip 193 ada/3 parseldeki iki adet lüks villa ile takas işlemi gerçekleşmiştir"

Kaymakamlık lojmanı lüks villa ile takas mı edildi? İYİ Partili vekil bomba iddiayı Bakan Soylu'ya sorduİYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi

Bahşi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya şu soruları yöneltti:

  • Kaymakamlık Konutu ve lojmanları için biçilen değerin 8.069.943,75 TL olduğu doğru mudur?
  • Takas edilen 2 adet villa ve arazisi için 6.807.410 TL değer biçildiği doğru mudur?
  • Takas işleminin gerçekleştiği 21 Ağustostan 2 hafta önce Kaş'lı bir iş adamı tarafından Noter kanalıyla Kaymakam evi ve lojmanlar için 12 milyon TL teklif edildiği doğru mudur?
  • 12 milyon TL teklif eden iş adamının bir süre sonra yine Noter kanalıyla teklifini geri çekmesinin sebebi nedir?
  • 12 milyon TL teklif eden iş adamının Kaymakamlık Konutu ve lojmanları için biçilen değer olan 8.069.943,75 TL'ye almasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
  • Teklif edilen değer ile satın alınan değer arasındaki yaklaşık 4 milyon TL farktan dolayı Kamunun zarar etmesini nasıl karşılıyorsunuz?
  • Antalya YİKOB'un öncelikle kamu personelinin konut sorununa çözüm üretecek projeler geliştirmesi gerekirken villa takası yapmasını doğru buluyor musunuz?
Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Kaymakamlık İYİ Parti Antalya Kaş Haberler

Bakmadan Geçme

30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik 1 Mayıs kurumsal mesaj örnekleri! Şirket çalışanlarınıza gönderebileceğiniz 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajları 1 Mayıs kuaförler açık mı, berberler kapalı mı? X CEO'su Linda Yaccarino kimdir? İşte Yaccarino'nun kariyeri Taksim 1 Mayıs'ta neden yasak? 1 Mayıs'ta Taksim'de kutlamak yapmak niye yasak, Taksim 1 Mayıs'ta neden kapalı? Dabke dansı nedir, dabke dansı yasak mı? 1 Mayıs'ta Taksim kapalı mı? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları için Taksim açık mı, yasak mı?
500

Yorumlar (12)

Hüseyin:

Kahramanımız çok olmakla beraber, bolca da hırsızımız mevcuttur!!

38
4
yanıtYanıtla
Pala:

Sözcüde yer alan habere göre kaymakamlık binasını düşük fiyattan alan kişi Gülnaz şırınga imiş.

12
3
yanıtYanıtla
Palalala yalalala:

Ver mehteri ver mehteri

yanıt1
yanıt1
x:

Tristan da Cunha Adası'' na gidin. . . . Mutlu olun. . . .

7
6
yanıtYanıtla
Fakir Adam:

Kırk yılın başında bir arsa kapatıyım dedim hemen şikayet ediyorlar. Kaş yapayım derken ; kaşta villada tatil yapayım dedim. Hemende haberiniz olmuş. :))

7
5
yanıtYanıtla
vurgun vuranın:

vurgun vuranın, kitabına uydur uydur götür, sizin özetiniz bu

10
2
yanıtYanıtla
O YENİ VİLLALAR KİMİN İÇİN KULLANILIYOR ONA BAKI:

Bu fakir milletin parasıyla hiçbir devlet memuru ve makamındaki kişi, villada oturamaz. O villalalrda oturanlar kimle şimdi de bunu araştırın asıl mesele bu olmalı

9
3
yanıtYanıtla
ADAM:

Kardeş yapma böyle. Türkiye burası, sormaman gereken sorular sorma. Kimi kime şikayet edeceksin?

8
3
yanıtYanıtla
uçuş serbest:

Herhalde bal tutan parmağını yalarmış diyorlar .

5
3
yanıtYanıtla
Çankırılı:

Birkere de yalan ve iftira değil proje üretim

3
3
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title