Haberler

Kars kazı karaborsaya düştü! Fiyatı duyanlar "Bu sene yemek hayal oldu" yorumları yapıyor

Güncelleme:

Kış sofrasının vazgeçilmezi 'Kars kazı' bu yıl lezzetinden çok fiyatıyla konuşulacağa benziyor. Geçtiğimiz yıl 250-300 lira arasında satılan Kars kazı, bu yıl maliyetlerin artması ile birlikte 700 liraya kadar yükseldi. Bu rakamdan da tatmin olmayan üreticiler, alıcısı olsa dahi fiyatların daha da yükseleceğini düşünerek ellerindeki kazları kış ayları için bekletiyor.

Lezzeti kadar insan sağlığına faydaları ile de son yıllarda popülaritesi artan Kars kazını yemek birçok kişi için bu yıl hayal olacağa benziyor. Bölge halkının en önemli geçim kaynaklarından biri olan Kars kazının fiyatı gerek maliyetin artması gerekse üretimin az olması sebebiyle 700 liraya kadar yükseldi.

Kars kazı karaborsaya düştü! Fiyatı duyanlar 'Bu sene yemek hayal oldu' yorumları yapıyor

ÜRETİCİ DERTLİ: BİZ DE RAHATSIZIZ

Geçtiğimiz yıl 250-300 lira arasında alıcı bulan Kars kazının fiyatının kadar yükselmesi, bu lezzetin tutkunlarını da karar kara düşündürmeye başladı. Kaz fiyatlarındaki bu artışı duyanlar "Bu sene Kars kazı yemek hayal oldu" demekten kendini alamıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan bölgedeki kaz üreticilerinden biri, "Bir kazın fiyatının bu kadar yüksek olması tüketici kadar bizleri de rahatsız ediyor. Ancak yem fiyatlarındaki yükseliş malum. Bugün bir kazın bize maliyeti nereden baksanız 550-600 liraya mal oluyor" dedi.

Kars kazı karaborsaya düştü! Fiyatı duyanlar 'Bu sene yemek hayal oldu' yorumları yapıyor

KARABORSAYA DÜŞTÜ

Maliyet nedeniyle üretimin az olması bölgedeki fırsatçıları da harekete geçirdi. Ellerindeki kazları ocak ayına kadar satmaya yanaşmayan bazı üreticiler, fiyatların daha da yükselmesini bekleyecek.

"KÖYLERDE KİMSE KAZLARINI SATMAK İSTEMİYOR"

Son yıllarda Kars kazının tanıtımı için ortaya koyduğu girişimcilik öyküsüyle büyük takdir toplayan gastronomi dünyasının yükselen değeri İlter Avşar da artan fiyatlardan muzdarip... Aynı zamanda Kars kazı üzerine İstanbul'da bir restoran işleten Avşar, "Türkiye'nin kaz ihtiyacını karşılayan illerin başında gelen Kars ve Ardahan'da kaz bu yıl karaborsaya düştü. Bölgedeki üreticilerle diyalog halindeyim. Bu yıl ağırlığı 2.5 ile 3 kilogram arasında değişen kazlar 650-700 liraya satılıyor. Köylerde kimse kazlarını satmak istemiyor. Kış aylarının gelmesi ile birlikte fiyatların daha da yükseleceğini düşünüyorlar. Kaz etinin faydaları saymakla bitmiyor. Bu lezzeti herkesin tatmasını istiyoruz. Ancak arpa ve yem fiyatlarının artmasıyla gelinen durum ortada" şeklinde konuştu.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Ekonomi

İlter Avşar Ardahan Kars Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (10)

Ahmet Gündoğdu:

yazık sımdıye kadar KARSSSS kazı yıyordukkk.şimdi ne olacak..

46
4
yanıtYanıtla
Talha Kara:

Sureklı kars kazı kars kazı dıye reklam yapıyorlar orda burda ama kım yıyor kazı? kımse yemıyor belkı karslılar yıyordur . Bızım damak tadımıza hıtap etmıyor cok agır ve yaglı .

35
10
yanıtYanıtla
HATİCE TANYILDIZ:

ben bayılıyorum valla kaz etine aşırı lezzetli. özellikle kendi bi bulgurları var değişik,onunla efso

yanıt1
yanıt0
Hsn:

birşeyin adı çıktımı hemen fahiş fiyatı yapıştırın zaten,diğer şehirlerin kazından hiç farkı yok dışarıda beslendikten sonra

40
1
yanıtYanıtla
Sevgi Dinçel:

700 tl verip onu alana kadar 4 kg kuzu eti alırım daha iyi

33
3
yanıtYanıtla
vatandaş rıza:

fakir rürasında bile göeremz

28
0
yanıtYanıtla
HATİCE TANYILDIZ:

Tamam zahmetli gerçekten yaz kış serbest dolaşan hayvanlar sonuçta. kesip kurutma işi de zor eyvallah ama biraz abartmıyor musunuz ?

5
0
yanıtYanıtla
ismail bey :

Televizyonlarda, medyada bir şey yararlı denilince, hemen fırsatçılık başlıyor.. Kimse kaz almasın, ellerinde kalsın İNŞALLAH.. et balıktan kuzu alırım..

3
0
yanıtYanıtla
ÖNDER ÇELİK:

HER HAFTA İKİ TANE YERDİK MECBUR SAYIYI BİRE DÜŞÜRECEĞİM

1
0
yanıtYanıtla
kagan soylu:

Komşunun tavukları bin tane kars kazina bedeldir,,,,sonuçta belestir yanlışlıkla bizim kümese girmeye görsün

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title