Haberler

Kanal İstanbul Projesi'ne devlet garantisi verildi

Güncelleme:

İBB Başkanı İmamoğlu ve muhalefetin şiddetle karşı çıktığı Kanal İstanbul'la ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Resmi Gazete'de, Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptırılması Hakkında Kanun'a geçici madde eklendi. Eklenen madde ile birlikte Kanal İstanbul Projesi'ne devlet garantisi verildi.

Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptırılması Hakkında Kanun'a geçici madde eklendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ve başta CHP olmak üzere muhalefetin karşı çıktığı Kanal İstanbul Projesi'ne de devlet garantisi verildi.

"ULAŞTIRMA BAKANLIĞI TARAF OLABİLİR"

Kanuna eklenen maddede, "15/3/2020 tarihinden sonra ihalesi yapılmış ancak bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte henüz uygulama sözleşmesi imzalanmamış, yurt dışından finanse edilmesi planlanan yap-işlet-devret projeleri kapsamında, 11/A maddesi uyarınca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı özel bütçeli kamu idareleri tarafından imzalanacak borç üstlenim anlaşmalarına, ilgili idarenin borç üstlenim anlaşmasından kaynaklanan yükümlülüklerinin yerine getirilmesini sağlayacak şekilde, 4749 sayılı Kanunun 4 üncü maddesi ile 8/A maddesi hükümlerine tabi olmaksızın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı da taraf olabilir" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

ulaştırma ve altyapı bakanlığı Haberler

500

Yorumlar (14)

Recep Solakoglu:

Bence referanduma gitmeli

85
24
yanıtYanıtla
vay başımıza gelenler:

Hangi parayla yine vatandaşı 50 yıl borçlandırarak mı yapılacak. . .

67
25
yanıtYanıtla
150 Yıl:

Üzerine 2 köprü de eklersen enaz 150 yıl.

yanıt0
yanıt0
dede:

anlamıyorum insan o paralarla büyük yatırımlar fabrika açar kanal istanbul ne feyda sağlayacak gereksiz

12
6
yanıtYanıtla
torun seyfi:

Sen yaşlanmışsın moruk bir kenara çekil evden camiye cemiden eve haydeee aklının ermediği işlere karışma dede !

yanıt1
yanıt9
EDE:

Öyle deme dede, cok faydasi var. . . O kadar malum sahis köseyi dönecek ki. . . Dolarlar cevre ve dogadan cok daha önemli.

yanıt0
yanıt0
maho:

her şey kanalla bitmiyor üzerine yapılacak Yavuz Selim Osmangazi gibi geçiş ücretlerinin çok yüksek olacağı köprüleri unutmayın

14
3
yanıtYanıtla
hadem:

ula maho. . köprü değil viyadük yapılacak viyadük.

yanıt0
yanıt0
DEDEM GiT YAT AMA ÖNCE SÜTÜNÜ iC:

HADEM. . . Se hakikaten kafayi yemissin. Herhalde viyadügü asansör gibi birsey saniyorsun. La denyo, arasindan su akan iki kiyiyiya ulasim saglayan sistem ya tünel, ya köprü ya da su tasitidir. Feribot, yat, tünel olmayacagina göre????

yanıt0
yanıt0
Muhalefetten:

Kanal İstanbul projesi vizyonu düşük bir proje düşünmekteyim. Diğer ülkeler proje fabrikaların insanların geleçeğini düşünürken sadece Kanala yönlenmek Para kazanmak isteyen tüccar kafası olur. Muhalefet ne yapıyor Proje üretip Meydanlarda bağıracağına hayır olmaz hayır olmaz siz bu kafayla market bile açamazsınız

3
5
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title