Haberler

Kadınların el emeği ürünleri bu festivalde kazanca dönüşüyor

Güncelleme:

Kadın istihdamına destek amacı ile İlkadım Belediyesi ve Çarşı 1919'un ortaklaşa düzenlediği 4'üncü Kadın Emeği Festivali yoğun ilgi görüyor.

Kadın istihdamına destek amacı ile İlkadım Belediyesi ve Çarşı 1919'un ortaklaşa düzenlediği 4'üncü Kadın Emeği Festivali yoğun ilgi görüyor.

İlkadım'da ev hanımlarının el emeği göz nuru ürünlerini satarak ev ekonomisine katkı sağlamalarına imkan tanıyan 'Kadın El Emeği Festivali' büyük ilgi görüyor. Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen festivalde kadınların el emeği ile üretilmiş çeşitli ürünler alıcıları ile buluştu. Çarşı 1919 üyesi 120 kadının cam seramikten takı tasarıma, evde yaptıkları yemeklerden, işledikleri aksesuarlara kadar el emeği göz nuru birçok ürünün satışa sunulduğu festival ziyaretçiler tarafından beğenildi.

"Kadınlarımız her işin üstesinde geliyor"

Açılış kurdelesi kesim töreni öncesi bir konuşma yapan İlkadım Belediyesi Başkan Vekili Fikret Pekal, "Kadınlarımız istediğinde her işin üstesinden gelebileceğini biliyoruz. Belediye Başkanımız Necattin Demirtaş'ın kadınlarımız için üretilen projelere destek olma noktasında elimizde gelen gayret ve desteği veriyoruz. Bu festivalle kadınlarımız hem evlerinde ürettiklerini satabilsin hem de aile bütçesine katkı sağlamasını istedik. Bu festival, kadınların alanında uzman kişilerden işin püf noktalarını öğrenmeleri açısında büyük önem arz ediyor. Etkinliğimize katılım sağlayan üreten kadınlara ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

"Tek tek el emeği ürünleri inceledi"

Konuşmasını ardından açılışı gerçekleşen festivalde el emeğiyle yapılan gıda ürünlerini, masa örtülerini, çantaları, bijuteri ürünlerini, örgü ürünlerini ve taş boyama gibi birçok ürünü inceleyen ve satın alarak kadınlara destek olan Başkan Vekili Pekal, üreticilerle sohbet etti.

Kadınlar ise emeklerinin karşılığı bu festivalde aldıklarını söyledi. Festival 18 Eylül tarihine kadar sürecek. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

İlkadım Belediyesi İlkadım Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title