Haberler

İşte Merkez Bankası'nın faiz kararına piyasaların tepkisi

Güncelleme:

Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 45'te sabit bırakmasının piyasalardaki etkisi görülmeye başlandı. 8 ay sonra ilk kez faiz artırmayan Merkez'in kararı sonrası dolar 31 TL seviyesini korurken euro 33,63 TL seviyelerinde işlem görüyor. Gram altın ise 2 bin 22 TL'den satılıyor.

Merkez Bankası'nın yeni başkanı Fatih Karahan başkanlığında ilk kez toplanan Para Politikası Kurulu politika faiz kararını piyasaların beklentileri doğrultusunda yüzde 45'te sabit tuttu. Karar sonrası dolar, dün gördüğü 31 TL seviyesini korurken euro da 33,63 TL'den işlem görüyor. Son günlerde tekrar yükselişe geçen gram altın ise 2 bin 22 TL seviyesinde bulunuyor.

BAŞKAN KARAHAN FAİZİN SABİT TUTULACAĞININ İŞARETİNİ VERMİŞTİ

2 Şubat'ta Hafize Gaye Erkan'ın görevden çekilmesi sonrasında Merkez Bankası Başkanı olan Fatih Karahan, enflasyon raporu sunumunda faizde artış işareti vermemiş, faizde bir indirim ihtimali içinse "erken" yorumunu yapmıştı. Piyasaların beklentileri doğrultusunda Merkez, politika faizini Haziran 2023'ten bu yana ilk kez sabit tutmuş oldu.

Karahan enflasyon raporu sunumunda "Faiz artışı döngüsünü sonlandırdığımızı ilan ettik, fakat indirimi konuşmak için fazlasıyla erken. Aylık enflasyona baktığımızda, geçici etkileri dışlayarak ana eğilimi okuduğumuzda hem 2024 hem de 2025 hedefinin tutabilecek durumda olduğunu görmemiz gerekiyor. O dönemde faiz indirimini konuşmaya başlayabiliriz. Şimdi fazlasıyla erken." ifadelerini kullanmıştı.

FAİZ SEVİYESİ KORUNACAK MESAJI

Şubat ayında politika faizini belirlemek için toplanan Para Politikası Kurulu, faizi duyurduğu karar metninde ileriye dönük faiz beklentisiyle ilgili dikkat çeken ifadelere yer verdi.

Açıklamada "Kurul, politika faizinin mevcut seviyesinin aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana ve enflasyon beklentileri öngörülen tahmin aralığına yakınsayana kadar sürdürüleceğini değerlendirmiştir." denildi.

Haberler.com / Selahattin Demirel - Ekonomi

Merkez Bankası Finans Politika Dünya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title