Haberler

İsdemir'de "Ayfer" Yeniden Devrede

İskenderun Demir ve Çelik A.ş. (İsdemir) Bünyesinde Bulunan Yüksek Fırın "Ayfer", Yaklaşık 3 Ay Süren Modernizasyon Çalışmalarının Ardından Ateşlenerek Yeniden Devreye Alındı.

İskenderun Demir ve Çelik A.Ş. (İSDEMİR) bünyesinde bulunan yüksek fırın "Ayfer", yaklaşık 3 ay süren modernizasyon çalışmalarının ardından ateşlenerek yeniden devreye alındı.

İSDEMİR Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, birinci büyük en yüksek fırın "Gönül"ün ardından, ikinci büyük fırın olan "Ayfer"in 2 Kasım 2007 tarihinde elektrik ve otomasyon modernizasyonu için bakıma alındığı hatırlatıldı. 90 gün olarak planlanan modernizasyon ve bakım faaliyetlerinin tamamlanmasının ardından "Ayfer"in, 1 Şubat 2008 tarihinden itibaren ateşlenerek yeniden devreye alındığı kaydedildi. Modernizasyon ve bakım süresince fırının elektrik ve otomasyon sisteminin tamamen modernize

edilip yenilenerek sistem entegrasyonunun tamamlandığı, fırın gövde sacının yarıya yakın bölümünün değiştirildiği, fırın gövde soğutucuları ve soğutma suyu sistemi, gövde refrakterinin tamamı, tepe teçhizatı ve gaz temizleme tesisinin yenilendiği belirtildi.

Bu arada, otomasyon kontrol sistemi yazılımının tamamı ile tüm yenileme, elektrik, otomasyon modernizasyon ve bakım faaliyetleri sürecinin, İSDEMİR çalışanları tarafından gerçekleştirildiği vurgulandı.

(AS-MT-ÖZ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title