Haberler

Irak, Çin petrol şirketi COSL ile sözleşme imzaladı

Güncelleme:

Irak Petrol Bakanlığı'nın, ülkenin güneyindeki Meysan ilinde 22 petrol kuyusu açılması amacıyla çalışmalar yürütmesi için Çinli petrol şirketi COSL ile sözleşme imzaladığı bildirildi.

Irak Petrol Bakanlığı'nın, ülkenin güneyindeki Meysan ilinde 22 petrol kuyusu açılması amacıyla çalışmalar yürütmesi için Çinli petrol şirketi COSL ile sözleşme imzaladığı bildirildi.

Hükümete bağlı Irak Sondaj Şirketi'nden konuyla ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada COSL petrol şirketiyle yapılan anlaşmanın, Meysan'daki petrol yataklarında açılacak 22 kuyu için Çinli şirket CNOOC ile yapılan daha önceki başka bir anlaşmayı destekleyen nitelikte olduğuna işaret edildi.

Bağdat, petrol üretimini 2025 yılına kadar günde ortalama 6 milyon varile çıkarmak için petrol sahaları geliştirme ve yeni kuyular açma çalışmalarını hızlandırdı.

Günlük ortalama 4,6 milyon varil petrol üretimiyle Suudi Arabistan'dan sonra ikinci büyük ham petrol üreticisi olan Irak'ta devlet harcamalarının yüzde 92'si petrol gelirleriyle karşılanıyor.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) aylık petrol piyasası raporuna göre, nisan ayında OPEC içinde ham petrol üretimi en fazla Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'yle beraber Irak'ta artmıştı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Hamster Coin Opec Irak Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title