Haberler

Intel 8. Nesil Coffee Lake İşlemciler Duyuruldu!

Güncelleme:

Intel 8. Nesil Coffee Lake işlemciler tamamen gün ışığına çıkmış durumda.

Intel 8. Nesil Coffee Lake işlemciler tamamen gün ışığına çıkmış durumda. Core i3, Core i5 ve Core i7 işlemciler hem kilitli hem de kilitsiz versiyonlarla sunulacak. Özellikle de Core i5 ve Core i7 modellerinin 6 çekirdek ki bu i5 için bir ilk, Core i3 modelinin ise ilk kez 4 çekirdek ile geleceğinin altını çizelim.

8. Nesil Intel Core işlemciler neler sunacak?

Intel 8. Nesil Coffee Lake işlemci ailesi, yeni Z370 çipset tabanlı anakartlar ile çalışacak. Bu yeni çipset ile önceki nesil işlemciler kullanılamayacak. Şirket, 50"den fazla Z370 anakartın bu işlemcileri destekleyeceğini belirtiyor.

14 nm++ olarak üretimi gerçekleştirilen 8. Nesil işlemcilerin kalıp boyutu veya transistör sayısı hakkındaysa bilgi verilmiyor. Şirket, Kaby Lake kıyaslamasında oyuncular için yüzde 25 performans artışı vadediyor. Bu kıyaslamada Core i7-8700K ve Core i7-7700K işlemciler Gears of War oyununda karşı karşıya getirilmiş olduğunu belirtelim.

Turbo Boost 2.0 desteği devam ettirilirken, hız aşırtma (overclock) için daha fazla destek sağlanıyor. Bundan böyle çekirdek başına hız aşırtma sunulurken, maksimum bellek oranı 8,400 MT/s değerine ulaşıyor. Ek olarak, bellek gecikme kontrolü ve PLM Trim kontrolleri de yeniliklerden.

Yeni nesil Core i7 ve Core i5 modelleri çift kanal DDR4-2666 bellek desteği sunarken, Core i3 ise çift kanal DDR4-2400 bellek desteği sunuyor. Intel Smart Cache (Akıllı Önbellek) tarafındaysa Core i7"de 12 MB, Core i5"te 9 MB ve Core i3"te 6 MB önbellek bulunmakta. Tüm modellerde Intel Optane Memory desteği de unutulmamış.

8. Nesil Intel Core işlemciler ise şu şekilde sıralanıyor:Yeni nesil Intel Core işlemciler 5 Ekim tarihinden itibaren piyasadaki yerini alacak.

Kaynak: Shiftdelete / Ekonomi

Intel Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title