Haberler

İkinci el otomobil satışına yeni düzenleme: 6 ay ve 6 bin kilometre sınırı geliyor

Güncelleme:

Otomotiv sektöründe fiyatlar artışlarının önüne geçilmesi için yeni bir düzenlemeye gidiliyor. Yönetmeliğin hazır olduğu bilgisini paylaşan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "İlk tescilden sonra şirketler, galeriler, rentacarlar 6 ay ve 6 bin kilometreyi geçmeden aldıkları sıfır araçları satamayacak" dedi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Kayseri'de Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, yeni düzenlemeye ilişkin bilgi verdi. Muş, şirketlerin, galerilerin ve rentacar'ların aldıkları sıfır aracın hemen satımına kısıtlama getireceklerini açıkladı.

6 AY VE 6 BİN KİLOMETRE SINIRI

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Muş, "Bir bakıyorsunuz sıfır ikinci el araç ilanları var. Dolayısıyla yeni araç alınıyor ve üzerine daha büyük rakam konularak satılıyor. Otomobil fiyatlarında birbirini tetikleyen durum söz konusu. Yönetmeliği hazırladık. İlk tescilden sonra şirketler, galeriler, rentacarlar için 6 ay ve 6 bin kilometreyi geçmeden aldıkları sıfır araçların satışına kısıtlama getiriyoruz" dedi.

İkinci el otomobil satışına yeni düzenleme: 6 ay ve 6 bin kilometre sınırı geliyorTicaret Bakanı Mehmet Muş

"YANLIŞLIK VARSA GEREĞİ YAPILIR"

İkinci el otoda fiyatları yönlendirenlere karşı soruşturmaların açıldığını hatırlatan Bakan Muş, "Gerçek anlamda ihtiyacı olanlar alsın. Gerçek anlamda ikinci el olacaktır böylece. Şirketlerde ortak fiyat belirleme veya piyasayı manüpile gibi konular varsa o Rekabet Kurulu'nun görev alanı ve soruşturma açtı, inceliyor. Varsa yanlışlık gereğini yapar yoksa kapatır" diye konuştu.

"İKİNCİ EL SIFIR" İLANLARI TARİH OLACAK

Bakan Muş, "Yönetmelik yayınlandıktan sonra vatandaşın birinci elde daha fazla erişime ulaşacağını düşünüyoruz. İkinci el sıfır diye bir ilanla karşı karşıya kalmayacağız" açıklamasını yaptı.

REKABET KURULU'NUN SORUŞTURMASI

Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, çevrim içi platformlar üzerinden ikinci el binek araç alım, satımında faaliyet gösteren söz konusu şirketlerin çeşitli uygulamalar ile Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un "Rekabeti Sınırlayıcı Anlaşma, Uyumlu Eylem ve Kararlar" başlıklı maddesini ihlal ettikleri iddiası üzerine yürütülen önaraştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı.

Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri toplantıda müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak Arabam Com, Vava Cars Turkey, Araba Sepeti ve Letgo Mobil hakkında soruşturma açtı.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (21)

Metin Yalcin:

Kilometre düşürmeyi beceren servisler, yükseltmeyi de becerir ..))

64
5
yanıtYanıtla
D:

Acil değilse fırsatçıların hurdalarına paralarınızı kaptırmayın. Daha ağır yönetmelikler çıkarılsın. Bunlar arabalarını değerinden on kat fazla satıyorlar. Bu serbest piyasa adı altında dolandırıcılıktır.

66
3
yanıtYanıtla
Yunus N N:

Formül basit 6 ay aracı yatırıyorsun. Yattığı yerde değerleniyor. 6 Ay sonra notere 6bin de deyip sıfır aracı satıyorsun

46
8
yanıtYanıtla
Rauf DENK:

Akp den bırı çıkıpta açıklama yapınca dınlemıyorum bıle artık. Vatandaşla dalga gecer gibi O kadar cok hayal kırıklıgı yasattılar kı bundan sonra herkez yoluna

33
10
yanıtYanıtla
ibrahim tunç:

Millet şimdiden hilesini konuşmaya başladı.stokçular 100 tane araç alıp otoparkta kılandan 6 ay geçmeden zaten satmıyorlar. Diğerleri de cihazla Km yükseltirler. Bence hem 6 bin km dolmadan hem de 6 ay dolmadan yani iki seçeneğinde tamamlamadan kimse aracını satamasın.

36
4
yanıtYanıtla
ARMAGAN UZUNKAYA:

EN BAŞTA SIFIR ARAÇ SATAN BAYİLERİN TEPESİNE ÇÖKÜN !!!

37
3
yanıtYanıtla
Hakan Aksa:

yalandan cözüm ya. yap 5 sene ve ötv yi kaldır 5 sene satamasın. millet geberdi araçsızlıktan yeter artık şunu 5 sene yapın ötv yi kaldırın. 5 seneden önce satan ötv ödesin. 6 ay zaten adamın 500 lira icin pazarlık yaptıgı süre ya yazıktır milletle dalga geçer gibi kanunlar

31
7
yanıtYanıtla
Doğuş:

Piyasada kısır döngü yaratır fiyatları katlar.

17
18
yanıtYanıtla
sadece kadir:

BİZİM BİR YIĞIN SAHTEKAR DOLANDIRICI YALANCI GALERİ SAHİPLERİ VAR. BUNLARA ÇOKTAAAN KILIF UYDURMUŞLARDIR. HİÇ BİR CAYDIRICILIĞI OLMAZ BU KARARLARIN. BUNLARA YAPILACAK EN İYİ CEZA MALLARINA EL KOYMAK. MÜŞTERİSİNİ KANDIRAN ESNAFA ACIMAYACAKSIN.

29
1
yanıtYanıtla
Kenan:

Milletın kredı kartı asgarı odemesınden taksıt sayısına , onuna bununa kadar herseye heryere karısıyorsunuz . Kredı kartında gıdada taksıt yok mesela neden? düğün oldu altın aldın taksıt yok akaryakıta taksıt yok? Vatndasdan ne istiyorsunuz sız??

18
11
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title