Haberler

İBB'den 65 yaş üstüne toplu taşıma ücretli olacak iddialarına yalanlama

Güncelleme:

65 yaş üstünün ücretsiz taşıma hakkının iptal olacağına yönelik iddialarla ilgili açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Mesut Kösedağı, "İBB olarak 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ücretsiz geçiş hakkını karşılamaya devam edeceğiz." dedi.

Son dönemde bazı belediyelerin 65 yaş üstünün ücretsiz ulaşım hakkını iptal etmesinin ardından İstanbul için de benzer bir iddia ortaya atılmıştı. İBB CHP Grup Sözcüsü Mesut Kösedağı, iddiaları yalanlayarak uygulamanın devam edeceğini söyledi.

65 YAŞ ÜSTÜ ÜCRETSİZ SEYAHAT ETMEYE DEVAM EDECEK

Konu hakkında sosyal medya üzerinden bir açıklama yapan Kösedağı, "İstanbul'da 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ücretsiz taşıma hakkının iptali söz konusu değildir. İBB olarak 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ücretsiz geçiş hakkını karşılamaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İBB'den 65 yaş üstüne toplu taşıma ücretli olacak iddialarına yalanlama

BURDUR VE AKSARAY'DA ÜCRETSİZ TAŞIMAYA SON

Geçtiğimiz günlerde Burdur'da toplu taşıma hizmeti veren Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi 65 yaş üstü vatandaşların, basın mensuplarının ve bazı iş kollarında çalışanların ücretsiz olarak yararlandıkları bu hizmetten artık para alınacağını duyurmuştu.

Aksaray Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Veysel Öztürk de, alınan kararla 15 Ekim 2023 tarihinden itibaren 65 yaş üstü vatandaşların minibüslerde ücretsiz taşınmasının son bulacağını açıklamıştı.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (8)

Hakan Arslanoglu:

65 yaş üstü çalışmadığından toplu taşımayı sabah ve akşam mesai saatlerinde kullanmasınlar derim. Saat 11 ile 15 arası gibi kullanabilirler.

56
11
yanıtYanıtla
ÖZGÜR VATAN:

İşte bu kadar iş saatlerin okul saatlerinde ayak altında dolaşıyorlar.

yanıt10
yanıt3
buğdayın türküsü:

Asgari ücretliyide bedava taşıyın o zaman

35
10
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

bana kalsa bedava 65 yaş ve indirimli kartları iptal ederim kızdırıyorlar beni en sonunda gidip açıköğretime yazılıp indirimli kart alacağım

28
15
yanıtYanıtla
Serkan Aygun:

Saçma 65 yaşında adamın parasımı bitiyor

22
9
yanıtYanıtla
Mnur Turan:

Yarısı,üçte biri alınmalı.bedeva olunca arabadan arabaya atliyotlar.evinde duran yok

10
1
yanıtYanıtla
Yusuf Algan:

65 emekli yoğut alma için kazalara gitiyor otobüs bedava diye

7
2
yanıtYanıtla
sır balıkçı.17:

Emekli diyor ki Bir emekli olarak bedava olmasına karşıyım düşükte olsa bir ücret alınsın tırnak içerisinde söylüyorum bir çok kez duydum ve yakı nen şahidim ayrı ayrı hatlarda dolaşanlar mevcut oysa ki oturduğu yerleşim yeri belli fakat o her yerde birde günlük gidip geldiği yolculuk yaptığı kayıtları günlük olarak ulaşım daire başkanlığı tarafın dan an an izleniyor emekli kart bilgi sisteminde bunları okuya bilirsiniz yani örneğin kartın bağlı olduğu sistem den, Saygılarımla

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title