Haberler

Havran Siyah İnciri Tescillendi, Hasat Mevsimi Başladı

Güncelleme:

Balıkesir'in Havran ilçesinin tescil süreci tamamlanan siyah incirinde hasat mevsimi başladı. Kabuğu ile yenilebilen lezzeti ile damak çatlatan Havran siyah inciri büyük ilgi görüyor.

Coğrafi işaretli ' Havran Siyah İnciri'nde hasat başladı

BALIKESİR - Balıkesir'in Havran ilçesinin tescil süreci tamamlanan siyah incirinde hasat mevsimi başladı. Kabuğu ile yenilebilen lezzeti ile damak çatlatan Havran Siyah İnciri büyük ilgi görüyor.

Havran Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, eşsiz lezzeti ve ince kabuğuyla yenilebilen siyah incir için Türk Patent ve Marka Kurumuna başvurdu.

Süreçler tamamlanarak coğrafi işaret belgeleri verilen Havran siyah inciri, ilçenin tescilli ürünleri arasına girdi. İlçede ayrıca Havran Mandalinası da yapılan başvurulan sonrasında coğrafi işaret alarak tescillenmişti.

Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Havran'ın tarihi ve kültürüyle bir tarım ilçesi olduğunu söyleyerek "Havran bir tarım şehridir. Tarihi, kültürü ve tarımıyla zümrüt bir ilçedir Havran. Bereketli topraklarımız var. Bir ucu Kaz Dağları'nı, bir ucu Madra Dağı'na dayanan ve oksijeni bol olan bir ilçedir Havran. Bizim de ürünlerimiz çok kaliteli olduğu için, Havran mandalinasının coğrafi işaretini, önceki aylarda almıştık. İnce kabuklu, çekirdeksiz olan Havran Mandalinası coğrafi işaretini aldık. Daha sonra Büyükşehir Kırsal Daire Başkanlığımızla birlikte yapmış olduğumuz proje dahilinde Havran Siyah İncirinin coğrafi işaretini aldık. Havran siyah inciri de kabuğuyla yenilebilen içinde adeta bal akan çok lezzetli bir incir türüdür. Bunun da coğrafi işaretini aldık. Şu anda iki tane ürünümüz coğrafi işaret olarak tescillenmiştir. İlçemize, üreticilerimize hayırlı olsun" dedi.

İlçede Havran Siyah İnciri hasadından elde edilen ürünler özellikle, İstanbul, Bursa, İzmir ve Trakya illeri olmak üzere tüm bölgeye sevk ediliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Balıkesir Havran Genel Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title