Haberler

Halıcılar Afrika'da Temaslarını Sürdürüyor

Gaziantepli halıcıların Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) öncülüğünde yürütülen “Makine Halıcılığında Sürdürülebilir Liderlik” adlı URGE projesi kapsamında gerçekleştirilen Güney Afrika ziyaretleri devam ediyor.

Gaziantepli halıcıların Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) öncülüğünde yürütülen "Makine Halıcılığında Sürdürülebilir Liderlik" adlı URGE projesi kapsamında gerçekleştirilen Güney Afrika ziyaretleri devam ediyor.

Johannesburg'un ardından Güney Afrika'nın en önemli kentlerinden birisi olan ve ihracatçılar içinde büyük önem taşıyan Durban'ı ziyaret eden halıcılar burada da yoğun bir tempo ile temaslarını sürdürüyorlar. Güney Afrika pazarının birçok sektör için olduğu gibi halı sektörü için de büyük önem taşıdığını ifade eden GAHİB Başkanı Kaplan, Güney Afrika'nın ticarette adeta kalbi niteliğini taşıyan Durban'da önemli ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirterek, gerek ikili gerekse heyetler halinde düzenlenen görüşmelerden olumlu sonuçlar almayı hedeflediklerini kaydetti.

Kaplan, Güney Afrika ziyaretleriyle ilgili yaptığı değerlendirmede, "Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) öncülüğünde yürütülen 'Makine Halıcılığında Sürdürülebilir Liderlik' adlı URGE projesi kapsamında Güney Afrika'ya düzenlediğimiz ziyaret ve temaslar yoğun bir tempo ile sürüyor. Ziyaretler kapsamında Güney Afrika'nın en büyük şehirlerinden olan Johannesburg'da gerçekleştirdiğimiz incelemeleri tamamlayarak yine bizler için büyük önem taşıyan Durban kentine geçtik. Burada da öncelikle sektörümüzle ilgili firmalarla bir araya geldik. Durban Belediye Başkan Yardımcısı, Afrika İş Adamları Derneği Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, Güney Afrika Yatırım Ajansı Başkanı ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelerek sektörümüzle ilgili bilgiler verirken Güney Afrika pazarlarında hangi ürünlerimizle daha etkili olabiliriz konularında temaslarda bulunduk. Birçok sektörden yıllık yaklaşık 50 milyar dolarlık ithalat gerçekleştiren Güney Afrika pazarından halı sektörü olarak bizlerde pay almak ve bu ülkeye ihracatımızı arttırmak istiyoruz. Pazar araştırmalarımız ve pazarın ihtiyaç duyduğu ürün yelpazesi konularında ki incelemelerimiz ziyaretimiz boyunca devam edecektir" dedi.

Proje kapsamında Güney Afrika'ya giden 30 kişilik heyetin Pazar araştırmalarının olumlu geçtiği ve 2018 yılıyla ilgili önemli gelişmeler olabileceğinin görüldüğü de bildirildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Güney Afrika Durban Ekonomi Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

AK Parti'den CHP'ye geçen Mazgirt Belediyesi'nin elektriği 5 yıldır ödenmeyen borç nedeniyle kesildi

AK Parti'den CHP'ye geçen Mazgirt Belediyesi'nin elektriği 5 yıldır ödenmeyen borç nedeniyle kesildi

Kassam Tugayları İsrail karargahına sızdı! Güvenlik çitini aşarak saldırdılar

Kassam Tugayları İsrail karargahına sızdı! Güvenlik çitini aşarak saldırdılar

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kimler? 6 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? #129300 Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 6 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? 6-7 Haziran hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 6 Haziran Perşembe 2024? 6-7 Haziran Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! Boston Celtics Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 7 Haziran Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! 7 Haziran Cuma Hutbesi yayınlandı! 6 Haziran Cuma Hutbesi tam metni! ?? Survivor kim kazandı? 6 Haziran Perşembe Survivor'da kim kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 6 Haziran Cuma TV8 Survivor HD izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 6-7 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 72. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Haziran Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
Deprem tehlikesi altındaki İstanbul'da Bakırköy Belediye Başkanından akılalmaz vaat

Deprem tehlikesi altındaki İstanbul'da Bakırköy Belediye Başkanından akılalmaz vaat

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title