Haberler

Erzurumlu vatandaşın KDK'ya yaptığı başvuru, birçok kişinin ödediği faturaların iade edilmesini sağladı

Güncelleme:

Kaçak elektrik kullandığı iddiasıyla kendisine fazla fatura kesildiğini belirten Erzurumlu vatandaş, Kamu Denetçiliği Kurumu'na yaptığı başvuruyla aynı durumda olan birçok vatandaşın fatura bedellerinin iade edilmesini sağladı.

Kamu Denetçiliği Kurumu'na (KDK) gelen bir başvuru, birçok vatandaştan tahsil edilen elektrik faturalarının faiziyle birlikte geri ödenmesini sağladı.

FAİZİYLE BİRLİKTE İADESİNİ İSTEDİ

Erzurum'dan KDK'ya başvuran bir vatandaş, tarafına kaçak elektrik kullandığı iddiasıyla usulsüzlük yapılması suretiyle fazladan elektrik faturası yazıldığını ifade etti. Başvurucu, söz konusu faturaların iptal edilmesini ve kendisinden tahsil edilen ücretlerin faiziyle birlikte iade edilmesini ombudsmandan talep etti.

GECİKME ZAMMIYLA BİRLİKTE İADE EDİLECEK

www.ombudsman.gov.tr adresinden gelen başvuru üzerine yapılan inceleme ve araştırmalar neticesinde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ve söz konusu faturaları tahsil eden Aras EDAŞ'la irtibata geçildi. KDK uzmanlarıyla kurum ve şirket yetkilileri arasında yapılan görüşmeler neticesinde başvurucu ve onun durumunda olan vatandaşlardan hukuka aykırı olarak tanzim edilen faturalar iptal edildi. Tahsil edilen fatura bedellerinin kullanıcılara gecikme zammı ile birlikte iade edilmesiyle sorun hakkında dostane çözüm kararı verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Erzurum Haberler

500

Yorumlar (10)

kral:

eee fazla para alındığı için suç teşkil etmiyormu? cezası yokmu

12
0
yanıtYanıtla
ömer:

fazla almıslar işte sorun yokmu ceza nerde

8
1
yanıtYanıtla
Nasıl olacak bu iş:

Kardeşim siz hukuki olarak bir engel koymazsanız daha milleti çok kandırırlar herkesten 50 kuruş çalsa bile köşelik olur bunlar 50 kuruşla yetinmedikleri için olay çıktı artıkkk yeterr bıktık

9
0
yanıtYanıtla
Hüseyin:

Merkez bankasını da yediler. Net dolar rezervi şu anda 27 milyar dan fazladır. 6 ayda yaklaşık 50 milyar doları yollara, köprülere, barajlara, şehir hastanelerine vb. vb. vb. verilen garanti dolayısıyla bitirdiler. Cepte olan gitti, bir o kadarda borca girdiler. Borcun kefili halk olarak biziz. Bize sormadan bizim adımıza borçlananlar hala uça peşindedir. Memleket olarak felaketin eşiğine geldik. . .

6
2
yanıtYanıtla
vatandaş:

sende haklısın. sadece heykel yapmak yetirliydi sanırım. !

yanıt2
yanıt1
Virus:

Kardeş merkez bankası muhasebesine senmi bakıyorsun bu kadar net bir rakam veriyosun

yanıt0
yanıt0
Dertli:

Yol ,köprü, hastane yapılmış ne güzel. Millete hizmet var. Bundan önceki iktidarlara bakarsan ülkeye hizmet yapılamadan ekonominin nasıl çökertildigini görürsün . Birazcık araştırma yapman lazım sadece.

yanıt0
yanıt0
Oktay:

Bizim İnsanımız Herşeye Eyvallah Etmeye Alışmış, Yine Ses Çıkartmazlar...

2
0
yanıtYanıtla
trhn:

Özelleştirdikçe bu sıkıntılar artacak çünkü devlet özelleştirdiği hiç bir kurumu tam denetlemiyor. Hoş kamu kendi kurumlarınıda tam manasıyla denetlemiyor ya. .

2
0
yanıtYanıtla
m:

hakim savcı onlarda evinde bu elektirik parasını ödüyor bunlar bu faturaları incelemiyormu

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title