Haberler

Hafize Gaye Erkan görevden mi alındı istifa mı etti? Karar metnindeki detay dikkat çekti

Güncelleme:

Son dönemde babasına yönelik iddialarla gündeme gelen Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan görevinden istifa etti. Koltuğa Fatih Karahan'ın oturduğunun duyurulduğu karar metnindeki "Görevden alındı" şeklindeki ifade dikkat çekti.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, sosyal medya X hesabından yaptığı açıklamayla görevinden istifa ettiğini duyurdu. Gündeme bomba gibi düşen bu gelişme sonrası Erkan'dan boşalan koltuğa Fatih Karahan oturdu. Karahan'ın görev ilanının yayımlandığı kararnamede Hafize Gaye Erkan için "Görevden alındı" ifadesinin yer alması dikkat çekti.

Açıklanan karar metninde "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı hafize Gaye Erkan, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 35'inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2'nci maddesi gereğince görevden alınmış ve bu suretle boşalan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı'na, 14.01.1970 tarihli ve 1211 sayılı Kanunun 25'inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 7'nci maddeleri gereğince Başkan Yardımcısı Fatih Karahan atanmıştır" ifadeleri yer aldı.

Hafize Gaye Erkan görevden mi alındı istifa mı etti? Karar metnindeki detay dikkat çekti

İKİ YIL DAHA MAAŞ ALABİLECEK

Merkez Bankası başkanlarının üst kademe kamu yöneticilerinin atanması hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nde görev süreleri dört yıl olarak belirleniyor. Ancak 375 sayılı KHK'nin ek 35. maddesine göre KHK'nin kullandığı tabirle, performanslarının yeterli görülmemesi durumunda bu görevden alınabiliyorlar. Görevden alındıktan sonra ise yine bu 375 sayılı KHK'nin ek 35. maddesine göre iki yıl boyunca eski görevlerinin ücretlerini almaları mümkün.

BAKAN ŞİMŞEK'TEN GÜVEN MESAJI

Erkan'ın istifa kararı sonrası bir açıklamada Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten geldi. Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yürütülen ekonomi programımız, kesintisiz ve kararlılıkla devam etmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ekonomi ekibimize ve uyguladığımız programımıza desteği ve güveni tamdır. Merkez Bankası eski Başkanı Sayın Hafize Gaye Erkan'ın aldığı karar tamamen şahsidir ve kendi takdirleridir. Aldığı bu kararı saygı ile karşılıyor ve ülkemize sunduğu kıymetli hizmet ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Haberler.com / Salih Söğüt - Ekonomi

Hafize Gaye Erkan Merkez Bankası Fatih Karahan Fatih Karahan Gaye Erkan Finans Politika Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (45)

no NAME:

alaylı başekonomıstımize. mektepli egitimli kariyerli liyakatli ekonomıst dayandıramıyoruz fıkra gibi

246
67
yanıtYanıtla
Orhan Dik :

Fakat yerine gelen de sağlam bir ekonomist. Bu kadını sanki keyfi almışlar gibi yazıyorsunuz. Basındaki haberler muhtemelen doğru. Sen sindirecek miydin o şekilde devam etmesini.

yanıt62
yanıt28
Dr.Kimbel:

Istifa etmedi görevden alindi (Resmi Gazete)

195
24
yanıtYanıtla
Ahmet Melih ALEMDAR:

Bu da demek oluyor ki faizler düşmeye başlayacak :) Dolar kaç TL olur Haziran a kadar ?

yanıt87
yanıt28
Orhan Dik :

Faizler zaten 2-3 ay sabit kalıp düşmeye başlayacak. Piyasanın beklentisi bu yönde. Sanki görevden alınmasa faizler böyle kalacak.

yanıt22
yanıt9
esrefpasali:

iki sene daha maas alabilmesi icin, gorevden alinmasi gerekiyor, olabilir, istifa ederse maas almaz, bence. sebebi bu olabilir,durmayin ustunde,yuksek kadrolarda sozlesme olabilir, zira hemen is bulamaya maya bilir, kariyeri etkilenir...

yanıt19
yanıt6
Hek Tor:

@Ahmet Melih ALEMDAR... Haziran'a kalmaz, Nisan ayında Dolar 40 Lira... Faizin düşeceğini de sanma, zira Nas Teyze bel fıtığı olmuş, belini doğrultamıyor...

yanıt5
yanıt1
Tuncay zirek:

Kendi ayrilana.para verilmeside nekadar saçma haram para yemeye devam sözde muslumanlar

57
17
yanıtYanıtla
Zekeriya Topal:

Kendisi istifa ettiği halde 2 Yıl Boyunca Maaş alması için görevden aldık kılıfı uydurulmuş olabilir mi?

yanıt20
yanıt1
Hakan Celik:

görevden affını istememiş mi bu prenses

33
19
yanıtYanıtla
Tüm 45 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title