Haberler

Günaydın Group Konkordato İlan Etti!

Güncelleme:

Son dönemde artan konkordato kararlarına yenileri eklendi. Günaydın Group ve Kaşıbeyaz da konkordato ilan etti.

Ekonomik sıkıntılarla baş edemeyecek düzeye gelen bir çok firma sırayla konkordato ilan etmeye başladı. Büyük ayakkabı firması Hotiç ile başlayan bu serüvene tekstilden gıdaya birçok sektörden de katılan firma oldu. Son olarak ve ardından Kaşıbeyaz da konkordato ilan edenler arasında girdi.

ŞİRKETLER NEDEN KONKORDATO İLAN EDİYOR?

Şirketler, konkordato ilan etme sebeplerini ekonomik daralma, işlerin yolunda gitmemesi ya da koruma amaçlı olduğunu açıklıyorlar. Konkordato ilan eden , kararına ilişkin açıklamada bulundu:

GÜNAYDIN GROUP'DAN KONKORDATO AÇIKLAMASI

''Firma olarak 50 yılı aşan bir geçmişimiz var. Bugüne dek birçok krize göğüs gerdik ve bunlardan da başarıyla çıktık. gerek müşterisiyle gerek çalışanlarıyla bu krizi de aşabilecek güçtedir. Bu süreç içerisinde, gerek müşterilerimizden, gerek çalışanlarımızdan gerekse de tüm paydaşlarımızdan aldığımız olumlu mesajlar ve desteklerle süreci en doğru ve hasarsız şekilde yönetmekte olduğumuzu ve herkes için en iyi şekilde yürüteceğimize inancımız tamdır. Bu maksat ile tedbir ve koruma amaçlı almış olduğumuz kararın, hizmet verdiğimiz ve hizmet aldığımız tüm paydaşlarımız için en doğru yol olduğunu hep birlikte göreceğiz. Altını çizerek söylemek isteriz ki; 'un 50 yıllık tecrübesi içerisinde de bugün itibariyle de tedarikçilerine, çalışanlarına ve piyasaya gecikmiş hiçbir borcu yoktur. 50 yıldır yaptığımız gibi, toplumsal ve hukuki değerlere, güçlü ekibimiz, değerli müşterilerimiz ve geniş tedarik sağlayıcı ağımızla birlikte sahip çıkacak, içinden geçmekte olduğumuz süreci de en iyi ve en başarılı şekilde yöneteceğimizi kamuoyu nezdinde sizlerle paylaşmayı bir borç bilirim."

BİR KONKORDATO KARARI DA KAŞIBEYAZ'DAN

Florya'daki restoranındaki sorunlar nedeniyle 3 ay süreyle konkordato ilan eden , Bakırköy Ticaret Mahkemesi'ne başvurdu. Edinilen bilgiye göre, konkordato talebi Florya'daki restoranda işlerin istendiği gibi gitmemesi nedeniyle yapıldı. ın biri Ankara'da dördü İstanbul'da toplam 5 restoranı bulunuyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Kaşıbeyaz Restorant Günaydın Group Hotiç Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title