Haberler

Gıdadaki fahiş fiyatlara karşı Bakanlık harekete geçti: Erken Uyarı Sistemi oluşturulacak

Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi'nin gıda ve alkolsüz içecekler grubunda ileriye dönük fiyat gelişmelerini öngörebilmesini kolaylaştıracak veri tabanlı çalışmaları sürdürmesini kararlaştırdı. Bu konuda zamanlı kararlar alınabilmesi içinse Erken Uyarı Sistemi oluşturulacak.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre; Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın ev sahipliğinde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel'in katılımıyla toplandı.

GIDADAKİ FİYAT GELİŞMELERİ ELE ALINDI

Toplantıda Türkiye'de işlenmiş ve işlenmemiş gıda fiyat gelişmelerinin yanı sıra salgın sürecinin 2020 yılı gıda fiyatlarına etkisi, küresel tarımsal emtia fiyatlarındaki gelişmelere ilişkin hususlar ve 2021 yılı beklentileri değerlendirildiği belirtildi. Ayrıca, uluslararası arz-talep gelişmeleri ve salgının seyri göz önünde bulundurularak, bazı gıda ürünlerinde son aylarda alınan tedbirlerin fiyatlar üzerindeki etkilerinin ele alındığı kaydedildi.

ERKEN UYARI SİSTEMİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Komitenin aldığı kararlara ilişkin yapılan açıklama:

"Komitenin; gıda ve alkolsüz içecekler grubunda ileriye dönük üretim ve fiyat gelişmelerini öngörebilmesini kolaylaştıracak veri tabanlı çalışmaları sürdürmesi kararlaştırıldı. Bu kapsamda; tarımsal ürünler ve gıda piyasalarındaki gelişmeler konusunda zamanlı kararlar almaya fayda sağlayacak bir Erken Uyarı Sistemi'nin oluşturulmasına ilişkin teknik altyapı çalışmaları Komiteye sunuldu ve kurumlar arası iş birliğinin çerçevesi belirlendi."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Maliye Bakanlığı İbrahim Şenel Lütfi Elvan Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (25)

KARLI DAĞ:

Doğru veriler sunulmadığı için artık güven kalmadı. Enflasyon söylenenin en az üç katı. Bu arada da fiyatlara giydiren giydirene. Allah c. c. göstermesin demekki bir savaşa girsek açlıktan öleceğiz bu fırsatcılar yüzünden.

9
0
yanıtYanıtla
Nrt:

Bence Önce Hükümet olarak Tarım Kredi Kooperatifi (Birlik) ürünlerinin fiyatlarını düşürün. Tarım kredi kooperatifin ürünlerinin diğerlerinden bir farkı yok. Artık milleti enayi yerine koymaktan vazgeçelim.

5
2
yanıtYanıtla
Adil:

her sene böyle oluyor. bu sahtekârlara karşı tedbir alıncaya kadar yaz geliyor.

7
0
yanıtYanıtla
hakan:

araba piyasasına da el atınnnn

6
0
yanıtYanıtla
komik:

kaçın kaçın zam geliyor mu diyecekler ?? bakanlığın bu kadar acınası bir hale gelmesi tüm vatandaşları üzüyor olsa gerek. keşke birde araba fiyatlarına ayar çekseler :d

6
0
yanıtYanıtla
EYVAH:

YANİ YÜZDE 30 ZAM GELİYOR. . .

3
2
yanıtYanıtla
Sefa:

Berbat bir yönetim anlayışı

3
2
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

Bu sayılara kimse inanmaz. Örneğin TÜİK gibi. Temel tüketim maddelerinde serbest piyasa ekonomisinden vazgeçilmesi gerekir yoksa bu şekilde fiyat kontrolü imkansız.

3
1
yanıtYanıtla
CCC:

Bakanlık kendi sitesinden ürünlerin baz ve tavan fiyatını açıklasın liste halinde. Diğer bir önlemde ürünün etiketine fiyat etiketide vurulsun bakanlık izin ve onayıyla 6 ay da bir değiştirilsin.

4
0
yanıtYanıtla
Oflu:

Ver 1 trilyon para cezası birde 1 hafta kapama birdaha yaparmilar

4
0
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title