Haberler

Gazı İran Değil 'Yıldırım' Kesti

Tahran, İran ile Türkiye Arasında Yaşanan Doğalgaz Sıkıntısının, Ülkedeki Doğalgaz Rafinerisine Yıldırım Düşmesinden Kaynaklandığını Açıkladı ve Gaz Vanasının Açılışı için Gün Verdi.

İran’ın Ankara Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Ahmed Nurani, İran ile Türkiye arasında yaşanan doğalgaz sıkıntısının, ülkesindeki doğalgaz rafinerisine yıldırım düşmesinden kaynaklandığını söyledi. Nurani, "İnşallah, pazartesi veya salı doğalgazı tekrar vereceğiz" dedi.

YILDIRIM VE KIŞ YÜZÜNDEN: İran’ın Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Nurani, Türkiye’ye verilen doğalgazın kesilmesinin nedenini, "Sorun rafineriye yıldırım çakınca başlamış. Gaz tüketimi artınca ve basınç düşünce, tulumbalarda sorun çıktı" diye açıkladı. İran’da son 30 yılın en soğuk kışının yaşandığına vurgu yapan Müsteşar, "Soğuklar yüzünden basınç düşünce gaz, yeteri kadar merkezden kuzeye ve kuzeybatıya ulaşamadı" dedi.

İRAN KIZILAYI YARDIMI: Nurani, doğalgaz kesintisi nedeniyle ülkesindeki yedi büyük şehir ve 600 kasabadaki onbinlerce konutun da gaz alamadığını açıkladı. Nurani, "30 kişi soğuklardan dolayı hayatını kaybetti. Hatta İran Kızılayı vatandaşlarımıza çadır ve battaniye yardımı yapıyor" dedi.

HAFTA BAŞINDA VERİLECEK: Türk ve İran’lı mühendislerin oluşan hasarları gidermek için geniş çapta bir çalışma yaptıklarını kaydeden Nurani, "İnşallah pazartesi veya salı günü doğalgazı yeniden vereceğiz" dedi.

HEMEN ELEKTRİK VEREBİLİRİZ: Nurani, "Türkiye’ye istediği miktarda elektriği hemen verebiliriz. Elekrtik santralleri fuel-oil’le çalışıyor. Elektrikte bir sıkıntı yok" bilgisini de verdi. Nurani, Türkiye’nin geçen yıl da aynı sorunla karşılaştığını anımsattı. Nurani, "Türkiye kendi doğalgazını kendi getirse daha iyi olur" yorumunu yaptı. Türkiye’nin, İran’ın güneyinde bulunan Aselouye bölgesinde 22-23-24 no’lu, üç doğalgaz sahasının işletilmesi konusunda müzakerelerin sürdüğünü kaydeden Nurani, "Müzakereler bittiğinde Türkiye’nin hiçbir sorunu olmayacak. Türkiye yatırım yaptıktan sonra kendi gazını kendisi getirecek" dedi.

Gazprom gaz akışını 8 milyon metreküp artırdı

GAZPROM, Yunanistan ve Türkiye’ye verdiği doğal gaz miktarını artırdı. Gazprom’dan yapılan açıklamada, BOTAŞ’ın Aralık ayı sonunda talepte bulunduğu belirtilerek, Türkiye’ye gönderilen 30 milyon metreküplük miktarın 38 milyon metreküpe çıkarıldığı kaydedildi. Açıklamada, Yunanistan’a verilen gaz miktarının da 1 buçuk milyon metreküp artırıldığı vurgulandı. Bu arada Türk yetkililer de bugün sabah yaptıkları değerlendirmede, kesilen İran doğal gazında bir değişiklik olmazken, Rusya’dan; Ukrayna, Romanya ve Bulgaristan üzerinden gelen Batı hattından alınan 36,5 milyon metreküplük doğalgaz miktarının 39 milyon metreküpe çıkarıldığını belirtmişti.

Haydar Aliyev’e ilk petrol yüklendi

BAYINDIRLIK ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, "Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) yalnız enerji koridoru olmaktan öte, bir barış ve istikrar koridoru olarak görülmeli" dedi. Özak, Adana Ceyhan’da 2006 Temmuz ayında devreye giren Haydar Aliyev Deniz Terminalinde, Palmali Holding’e ait Haydar Aliyev isimli tankere ilk petrol yüklenmesi törenine katıldı.

Yunanistan’a gaz gidişi de durdu

İRAN’ın Türkiye’ye günlük 28.5 milyon metreküp doğalgaz verme taahhüdünü önceki günden beri yerine getirmemesi bu kış da hem vatandaşı hem de sanayicileri strese soktu. Kışın yoğun doğalgaz talebi yaşanan arz sorununu Silivri deposundan sisteme gaz vererek aşmaya çalışan devlet, Yunanistan’a günlük 1.5 milyon metreküplük gaz sevkıyatını da durdurdu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Bakmadan Geçme

Ethereum EFT onayı ne zaman, onay gerçekleşti mi? Polis tayinleri ne zaman 2024? #129300 Galatasaray seçimi ne zaman, yarın mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 24 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 24 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 24 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 24 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 24 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 24 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 24 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 24 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım'ın yönetim listesinde kimler var? İşte Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu!
İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title