Haberler

Ford Otosan, usulsüzlük yapan iki çalışanı hakkında 247,8 milyon TL'lik tazminat davası açtı

Güncelleme:

Ford Otosan, usulsüzlük yaptıkları tespit edilen iki çalışan hakkında suç duyurusunda bulundu ve alacak riski tutarı olan 247,8 milyon TL'lik tazminat davası açtı.

Koç Holding bünyesindeki Ford Otosan tarafından KAP'a yapılan açıklamada, şirket bünyesinde iki çalışanın usulsüzlük yaptığının tespit edildiği ve 247,8 milyon TL'lik tazminat davası açıldığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Şirketimizde yürütülen iç denetim çalışmaları sonucunda; Bayi Alacaklarından Sorumlu Ekip Lideri ve bayi alacaklarını takip eden çalışanımız tarafından bayi cari hesapları ile Doğrudan Borçlanma Sistemindeki bayi limitleri üzerinde gerçekleştirilen usulsüzlükler ile bayi alacak ve risklerinin olduğundan farklı gösterilerek suistimal yapıldığı tespit edilmiş olup, konuyla ilgili incelemelerimiz devam etmektedir.

"GÜVENİ KÖTÜYE KULLANMA NEDENİYLE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU"

Bu kapsamda, söz konusu kişiler hakkında güveni kötüye kullanma nedeniyle suç duyurusunda bulunulmuş, ilgili kişilerin iş sözleşmeleri feshedilmiş ve şu ana kadar tespit edilen alacak riski tutarı olan 247,8 milyon TL tutarında (fazlaya ilişkin haklarımız saklı kalmak kaydıyla) tazminat davası açılmıştır.

Söz konusu usulsüzlüklere konu ticari alacaklar finansal raporlarımıza yansımış olmakla birlikte, alacak yaşlandırma tablolarının gerçek durumu yansıtmadığı anlaşılmış olup, konunun finansal raporlarımız üzerindeki nihai etkisi üzerindeki çalışmalarımız devam etmektedir."

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Koç Holding Ford Otosan Haberler

500

Yorumlar (11)

NazilliLi:

Haketmeyen bayilere olması gerekenden fazla araç verilmiş. Hani diyorlar ya, “araç arıyorum bayide yok!” Hiç düşünüyor musunuz neden bazı bayilerde bölgelerde var,bazılarında neden yok? Parayı veren düdüğü çalmış! Ford gereğini yapmış .

24
2
yanıtYanıtla
artvinli:

Haberi tam anlıyamamışsın bayilerin teminat bedeli veya ekonomik durumunu örtbas ederek risk almışlar ve aradan kendileride avantalarını almışlar firmada şimdi ödenmiyen alacak zararlarını bu iki uyanıktan talep ediyor

yanıt4
yanıt0
muhtar:

fenere para lazım anlaşılan

5
10
yanıtYanıtla
aza:

fenere değil muhalefete

yanıt0
yanıt1
burak:

Ford otosan bu ülke için çok önemli bir kuruluştur. Hem ekonomimiz hem de ülke vizyonu için. Bu eylemlerini de taktir ediyorum.

4
2
yanıtYanıtla
z:

tamamda bir ara sürekli üretimi durduruyordu bunuda unutmayın ne zaman bu fabrika memleketinin yanında olmuş işleri güçleri para pul

yanıt4
yanıt1
oktay:

Z kardeşim üretimi durdurmayı neredeyse vatan hainliği sayacaksın. Üretim, ticaret yapıyorlar ve Evet normal olarak işleri güçleri para.

yanıt0
yanıt0
mert:

neyse ney, hak yerini bulsun da. .

3
0
yanıtYanıtla
2020Puma Sahibi:

Şu Puma 2020 modelini nerden çıkarttınız be kardeşim. Başımıza bela aldık yani . . .

2
0
yanıtYanıtla
MUHAMMET1986:

ADAM NEYAPTI FABRİKAYIMI YAKTI KARDEŞİM

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title