Haberler

Eczacılar Sgk ile Masaya Oturmuyor

Milyonlarca Kişiyi İlgilendiren İlaç Krizinde Yeni Aşama… Eczacılar Sgk'yı Muhattap Almayıp Direk Bakan'la Görüşecek.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren ilaç krizinde yeni aşama… Eczacılar SGK'yı muhattap almayıp direk Bakan'la görüşecek.

Cumartesi günü Türk Eczacılar Birliği’nin söz verdiği halde ilaç protokolünü imzalamamasına kızan Sosyal Güvenlik Kurumu ültimatom verdi. 

Eczacılara “Bu akaşama kadar protokolü imzalamazsanız, yarın eczanelerle tek tek anlaşma imzalayacağız” dedi. Bunun üzerine Türk Eczacıları Birliği, acil toplandı.

Eczacılar Birliği üç buçuk saat süren toplantının ardından Sosyal Güvenlik Kurumu ile masaya oturmama kararı aldılar. Eczacılar, sorunun çözümü için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’ten randevu istediler.

Bakan Çelik, Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında olduğu için randevu saati netleşmedi… 

 

SGK'NIN NE YAPTIĞINI ANLAYAMIYORUZ

TEB Başkanı Erdoğan Çolak, iki buçuk saat süren yönetim kurulu toplantısının ardından, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) tavrını eleştirdi. SGK’nin dile getirdiği gibi üzerinde uzlaşılan bir protokol bulunmadığını savunan Çolak, eczacılar olarak kamu sağlığı konusunda görevlerinin farkında olduklarını söyledi.

Çolak, SGK’nin tavrına ilişkin olarak şöyle konuştu:

“Görüşmeler sürürken SGK, kendine özgü açıklamalarda bulundu. Daha biz görüşme masasındayken, bir uzlaşma ortamından herkes yana ama bir uzlaşma fikri yansıtılmak isteniyorsa taraflar birlikte otururlar ve anlaştıkları metni kamu oyuna sunarlar.

Cuma akşama kadar teknik heyetimiz SGK ile görüştü. Çarşamba Çalışma Bakanı ile görüştük Perşembe yurtdışına çıktı. Cumartesi dönecekti, pazartesi günü uzlaştığımız metinle Çalışma Bakanı’na gidecektik.

Ama Cuma akşam SGK ile bir metin üzerinde çalışmıştık. Sonra teknik heyetimiz SGK’den ayrıldı. Ama gece  yarısı ikide bize mail yoluyla yeni bir protokol taslağı gönderdiler. Cumartesi de bunu imzalamamızı istediler. Böyle şey olur mu? Tartıştığınız şeyler sürekli birileri tarafından değiştiriliyor.

Pazartesi Sayın Bakan ile bu konuları görüşeceğimizi sanırken; Pazartesi açıklama yaptılar; bu akşama kadar imzalamazsanız, diye…. Bizim uzlaştığımız bir metin ortada yokken cumartesi imzalayalım kararı olabilir mi?

SGK bürokratlarının görüşmeler basına verdikleri bilgileri anlayabilmiş değiliz. Biz SGK’nin ne yaptığını anlayamıyoruz.

Çolak, eczane başına 500 lira para almalarına yönelik eleştirilere ise yönetim olarak maaş almadıklarını, TEB’de olmaktan herhangi bir çıkarları bulunmadığını, elde ettikleri gelirlerle bugüne kadar 4 okul, iki hastane yaptırdıklarını anlattı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title