Haberler

Dünyaca ünlü pil üreticisi Farasis, yerli otomobil için Türkiye'ye yatırım yapacak

Güncelleme:

Çalışmaların hızla sürdüğü yerli otomobilde yaşanan yeni gelişmeler milyonların heyecanına heyecan katmaya devam ediyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, dünyaca ünlü pil üreticisi Farasis'in yerli otomobil için Türkiye'ye yatırım yapacağını açıkladı. Varank, TOGG ile FARASİS'in 20 GWh'lik pil yatırımına yakın zamanda Gemlik'te başlayacağını bildirdi.

2022 sonunda seri üretime geçmesi planlanan yerli otomobilde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde son durumu sosyal medyadan paylaşan TOGG, milyonların heyecanına heyecan katmıştı. Videoda İstanbul Park'ta test edilen yerli otomobilin 4,8 saniyede 100 km hıza ulaştığı görülmesi yer almıştı.

DÜNYA DEVİ FARASİS YATIRIMA GELİYOR

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bugün yerli otomobille ilgili yeni bir açıklama yaptı. Dünyaca ünlü pil üreticisi Farasis'in yerli otomobil için Türkiye'ye yatırım yapacağını söyleyen Varank, TOGG ile FARASİS'in 20 GWh'lik pil yatırımına yakın zamanda Gemlik'te başlayacağını bildirdi.

YERLİ OTOMOBİL NE ZAMAN YOLLARA ÇIKACAK?

Yerli otomobilin 2022 sonunda banttan inerek yollara çıkması bekleniyor. Konu hakkında geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Bakan Varank, "Otomotiv projesinde her şey planlandığı gibi devam ediyor. 2022 yılının son çeyreğinde inşallah otomobiller banttan inmiş olacak, oradaki mühendislerimiz çalışmalarına başarılı şekilde devam ediyor." dedi.

YERLİ OTOMOBİL TOGG ÖZELLİKLERİ

TOGG tarafından üretilmesi planlanan yerli otomobil elektrikli ve doğa dostu olacak. Modüler bir şaside ve bilişim teknolojileriyle kolayca entegre olabilecek bir yapıda olacak TOGG yerli otomobil, aynı zamanda güçlü bir internet bağlantısına da sahip olacak.

İlk etapta iki SUV modelinin üretimi yapılacak yerli otomobil, segmentinin en uzun aks mesafesine sahip aracı olacak. Yüksek teknolojiye sahip doğuştan elektrikli ve bağlatılı platforma sahip TOGG yerli otomobil, 30 dakikanın altında hızlı şarj ile yüzde 80 doluluğa ulaşacak.

Sıfır emisyon değerine sahip olacak TOGG, yüksek çarpışma dayanımı, yüzde 30 daha fazla burulma direncine sahip olacak. Ayrıca araç menziline yüzde 20'ye kadar katkı sağlayan geri kazanımlı frenleme de yerli otomobilin özelliklerinden olacak.

TOGG'dan açıklanan bilgilere göre kendine has çizgilere sahip olan araç, dünyanın önde gelen otomobil güvenlik testi kuruluşlarından EuroNCAP'in standartlarını tam olarak karşılayabilecek. Yetkililer, yerli otomobilin 2022 yılında EuroNCAP testlerinden 5 yıldız ile ayrılmasını bekliyor.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Ekonomi Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölmeden önce çekilen son fotoğrafı ortaya çıktı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölmeden önce çekilen son fotoğrafı ortaya çıktı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

500

Yorumlar (7)

Mümin:

Umarım bir an önce seri üretime başlanır.

42
7
yanıtYanıtla
Hüseyin Civelek:

Bu milleti ancak açlık terbiye eder.Hani herkes dövizi türk lirasına çeviriyordu.Yazık ettiniz yazık.Inşallah millet birbirine saldırmaz.Ha uzaya gidiş ne zaman?

24
19
yanıtYanıtla
ERKAN :

ben arabayı çok beğendim ama alır mıyım orası şüpheli. çünkü şehirlerde yada yollarda yeterince şarj istasyonu yok. yedek parça neyse de arıza bakım durumunda her şehirde kalifiyeli servis olacak mı. aracın fiyatı yerli gibimi olacak yoksa yılların deneyimi servis ağı geniş firmalar kadar mı olacak. açıkçası alt yapısını çok sağlam oluşturmazlarsa çok beklenen satışı yapamazlar.

31
7
yanıtYanıtla
bekir yapici:

dünyanin taninmis markalarinin alayi yabanci sirketlere satildigi gibi üretimi ve parcalari degisik ülkelerden gelerek montaj yapiliyor yerli ve milli diyerek devamli reklamini yaptigimiz aracta yüzdeyüz yerli falan olmadigi gibi dünyaca taninmis markalarla ayni fiyatlarda olacagi icin cazip gelmiyor ayrica avrupada bile hala elektrikli araclarda akü dolum istasyonlari ve tamirhane servis problemi tam cözülmüs degil bizde akü nerelerde doldurulacak servis tamir egitimi veriliyormu bilen varmi

13
7
yanıtYanıtla
engin hazlipinar:

Olayi fenerbahce ye yanlizca fenerbahceliler baglamis

4
13
yanıtYanıtla
Yiğit Can:

100 km'yi kaç saniydede gittiğini.test etmek yerine güvenlik testlerini yapın tam dolu pil ile kaç km gidebilecek, kaç saatte şarj olacak, hızlı şarj süresi ne kadar otomobilin % kaçı yerli, yaygın servis ağı olacak mı, ülkede kaç tane hızlı şarj istasyonu var, yada kaç tane şarj istasyonu var ve bu kadar yabancı firma ile çalışıp yerli araç olmaktan çıkıp montaj arabasına dönüşen togg kaç TL olacak adam akıllı bilgi verin bilgi paylaşımı yok saçma sapan 0dan 100km ye kaç saniydede çıkar.

0
0
yanıtYanıtla
Yiğit Can:

Son olarak bu aracın satın alınması için Cazip olan en önemli şey fiyatı çünkü adı sanı olmayan yeni bir araç güvenlik şüpheli kronik sorunları olacak mı şüpheli küresel firmalar gibi yaygın servis ağı olacak mı gibi sorular varken bu aracı sattirmanın en iyi yolu fiyatı olmalı yoksa sınıfta kalır. Sunuda eklemek isterim yıl 2022 oldu daha yeni pil konusunda yatırım yapacak şirket ismi zikrediliyor ama ortada bişey yok 2022 sonunda imkansız seri üretim yapılamaz

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title