Haberler

Diyanet'e 5 bin personel alınacak! İşte kadrolar

Güncelleme:

Diyanet, 1.400 Kur'an kursu öğreticisi, 3.500 imam ve 100 müezzin olmak üzere toplam 5 bin sözleşmeli personel alacak. Adayların 6-20 Ekim tarihleri arasında başvuru yapması gerekiyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın (DİB) internet sitesinde yayımlanan ilana göre; taşra teşkilatında boş bulunan sözleşmeli pozisyonlara, 2018 yılı KPSS puan sırası esas alınarak 4-B sözleşmeli 5 bin personel alınacak. Alınacak kadrolar arasında Kur'an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım bulunuyor.

KADRO DAĞILIMI NASIL OLACAK?

Bu kapsamda 1.400 Kur'an kursu öğreticisi, 3.500 imam hatip ve 100 müezzin kayyımın alınacağı belirtilirken, sözlü sınava her grup için belirlenen boş pozisyon sayısının 3 katı adayın çağrılacağı da ifade edildi. Kur'an kursu öğreticilerinin 1.300'ü, imam hatiplerin ise 1.500'ü İlahiyat Fakültesi mezunları arasından seçilecek.

BAŞVURULAR 6-20 EKİM TARİHLERİ ARASINDA

Müracaatlar 6 Ekim-20 Ekim tarihleri arasında, başvuru şartlarını taşıyan adayların bizzat kendileri tarafından 'sinav.diyanet.gov.tr' internet adresi üzerinden gerçekleştirilecek.

SÖZLÜ SINAVLAR NEREDE YAPILACAK?

Sözlü sınav, Ankara, Antalya, Bursa, Bolu, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Elazığ, İzmir, Kayseri, Konya, Kastamonu, Manisa, Tekirdağ, İstanbul (Avrupa), İstanbul (Anadolu), Trabzon, Samsun, Şanlıurfa, Rize ve Van illerindeki sınav merkezlerinde yapılacak. Sınav tarihi, başvuruların alınması ve sınav için gerekli hazırlıkların tamamlanmasından sonra başkanlığın internet sitesinde ilan edilecek.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Diyanet İşleri Başkanlığı KPSS Ekonomi Güncel Haberler

Odasını cephaneliğe çeviren hakim Oktay Tabur sessizliğini bozdu

Odasını cephaneliğe çeviren hakim Oktay Tabur sessizliğini bozdu

İstanbul Boğazı, gemi arızası nedeniyle çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı

İstanbul Boğazı, gemi arızası nedeniyle çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı

Gökçek laf attığına bin pişman oldu: Sen bir soytarısın, kes sesini

Gökçek laf attığına bin pişman oldu: Sen bir soytarısın, kes sesini

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

500

Yorumlar (99)

egge:

alsınlar bedava maaş üretime faydası olmayan bir kuruma aktarılan dunyaca paralar yazık, oysaki ekonomiye aktarılsa çok sey değişir hocalık gönüllü iş olmalı, din meslek değildir

19
4
yanıtYanıtla
demirel:

Ne demek imama ihtiyac yok Doktora va felan gördük doktorları Profları bir aşı bulamadılar işleri korku panik pompalamak oldu hep. Yada bulacaklardı da imamlarmı engel oldu bu kadar cehalet olmaz yaa. !!

6
16
yanıtYanıtla
Kardiolog:

Aşıyı bulmak yuvarlak odada köşe bulmak gibidir, o kadar kolay olsaydı dünyanın en ünlü sağlık kuruluşları hemen bulurdu değil mi güzel kardeşim? Ben can kurtarmak için bir aylarca evlatlarımı görmeyim, sen buradan benim meslektaşlarıma salla! yok öyle yağma...Bir kurumda ihtiyaç varsa alınır bizim ona sözümüz yok, peki senin sağlık çalışanıyla veya profesörle alıp veremediğin nedir?

yanıt1
yanıt0
MD:

Buradan doğru düzgün kuramadığın cümlelerle doktora sallıyorsun, hastalanınca soluğu doktorun yanında alıyorsun ama!?

yanıt5
yanıt1
Sadri:

Aşıyı da sen bul herkes yararlansın o zaman öyle sallamayla olmuyor o işler

yanıt4
yanıt1
Hekim:

Bir kurumun personele ihtiyacı varsa alınır biter, ona sözümüz yok, o değilde senin doktor ve profesörle alıp vermediğin nedir? Biz hayat kurtaracağız diye çocuklarımızı aylarca görmeyelim, sen gel meslektaşıma salla yok öyle yağma!!! Sen aşı bulmayı oyuncak mı zannettin koskoca dünyanın sayılı kuruluşları bulamıyor, boyacı küpü mü sandın bu işi?

yanıt2
yanıt3
Hekim:

Bu haberden aşı, doktor konusuna nasıl geldin pes doğrusu. Birde cehaletten falan bahsetmiş.

yanıt1
yanıt0
Akil:

Ne olmuş yani sende pamuk tıkamaya hocaya gidiyorsun? Lafa bak yolda yürümesini bilmezler hastalanınca doktora giidyorsunuz? Baytara mı gitsinler? Ukala

yanıt0
yanıt0
Hekim:

Akil ukalası önce haddini bil, değil yürümeyi bilmemek yürüyemeyeni de yürütüyoruz biz, senin haddine değil beni eleştirmek...Benimle konuşurken bile parayla randevu alırsın ancak hadi oradan...

yanıt0
yanıt0
Hekim:

Keşke yazdığın isim kadar akil olsan ukala!

yanıt0
yanıt0
Tüm 99 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title