Haberler

Dev satış için imzalar atıldı! Dardanel, Yunan rakibini resmen satın aldı

Güncelleme:

Dardanel Önentaş Gıda Sanayi AŞ'nin Yunanistan'ın en büyük dondurulmuş balık üreticisi G. Kallimanis S.A.'yı almak için bir süreden bu yana yürüttüğü görüşmeler tamamlandı. G. Kallimanis'in Dardanel bünyesine geçmesini kapsayan sözleşme resmen imzalandı. Şirket, KAP bildirimini de yaptı.

Türkiye'nin en büyük dondurulmuş balık üreticilerinden Dardanel, Yunanistan'ın en büyük, Avrupa'nın ise sayılı dondurulmuş balık üreticileri arasında yer alan G. Kallimanis S.A.'yı satın alarak, yurtdışında önemli bir yatırım gerçekleştirdi. Dardanel Önentaş Gıda Sanayi AŞ, G. Kallimanis S.A. şirketinin devrini sağlayan alacak devir anlaşmasını resmen imzaladı.

KAP'A RESMİ AÇIKLAMA YAPTILAR

Dardanel Önentaş Gıda Sanayi AŞ'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"İktisadi bütünlük içerisindeki varlıkları devralınacak G. Kallimanis S.A. şirketinin yaklaşık 63,2 milyon avro tutar ile borçlusu bulunduğu mali kurumlar (NBG, Alpha Bank, Cairo No.3 (Eurobank), Metexelixis (Quant), Piraeus Bank ve ABC Factors) ile şirketimiz arasında yapılan, bu kurumların Kallimanis firmasından olan alacaklarının teminatları ile beraber tarafımıza 6 milyon avro ödeme karşılığında devrini sağlayan alacak devir anlaşması imzaya açılmış ve tarafımızca imzalanmıştır" .

Kaynak: AA / Ekonomi

Yunanistan Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (8)

oya karadaş:

CHP li lerin yorumlarını görelim... Paranız varsa ister Avrupa da şirket satın alabilirsiniz isterseniz Amerika da alabilirsiniz hatta biröok ülkede ev arsa ada bile satın alabilirsiniz ...sadece SURİYE vatandaşları TÜRKİYE de gayrimenkul satın alamazlar ...... İnanmayan araştırsın....

37
82
yanıtYanıtla
Özcan Akargil:

E satın almayı yapanda CHP li nasıl olacak,beyin bedava????

yanıt29
yanıt13
Tufan Krkmz:

HELAL OLSUN DARDANEL..!!

61
9
yanıtYanıtla
İsmet Koc:

Ne dünya eski dünya nede turkiye eski Türkiye dünya globallasti yabancı sermaye dünyanın heryerin de dolaşıyor arab ülkelerinin sermayesi tüm batı ve Amerika diğer ülkelerde her ülke yapanci sermaye gelsin diye teşvik ediyor yabancı sermaye de her ülkeye girmiyor önce iktikrar gerekli riksli ülkelere ogramaz kolay kolay bizde de bı kısım yabancı sermaye var başta CHP olmak üzere kıyamet kopariyorlar ülke satıldı diyerek iktidarı yıpratmak için elinde' gelini yapıyorlar lakin başaramıyo

27
35
yanıtYanıtla
Doğrucu Davud:

Sorun yabancı sermayenin ülkeye gelmesi değil yabancı sermayenin ülkeye hangi şartlarda geldiği. Örneğin Osmangazi köprüsü iyi bir yönetimle 3 de 1 fiyatına mal olabilirdi. Ülkenin kredibilitesi düşüren politikalar sonucu maliyetler 3 e 5 e katlanıyor sorun bu. Bu politikalar yabancı sermaye karşısında teslimiyete yol açıyor sorun bu.

yanıt16
yanıt10
Doğrucu Davud:

Dardanelin sahibi CHP li ona ne demeli

7
31
yanıtYanıtla
Suskun Demir:

ee ne olmuşl CHP li olunca bir acıklasana

yanıt1
yanıt0
Tufan Krkmz:

Özcan akargil...NE ALAKA chpli ?? RUYA GORUYON HERHALDE...

13
5
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title