Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan THY'nin adının değiştiğini duyurdu, Akşener'den jet tepki geldi

Güncelleme:

Türk Hava Yolları ile ilgili alınan kararı duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık 'Turkey' yok, 'Türkiye' var. Bundan sonra uçaklarımızın gövdesine de 'Turkish Airlines' değil, 'Türkiye Hava Yolları' yazacağız." dedi. Alınan karara İYİ Parti lideri Meral Akşener'den jet hızıyla tepki geldi. Akşener, "Biz geldiğimizde onu da düzeltip Türk Hava Yolları yazarız. Ne de olsa az kaldı." diyerek Erdoğan'ı hedef aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türksat Genel Müdürlüğü'nün Gölbaşı yerleşkesinde TÜRKSAT 5B Uydusu Hizmete Alma Töreni'nde konuştu. Türkiye'nin uluslararası alanda 'Turkey' olarak kullanılan ismini 'Türkiye'ye çevirerek bu doğrultuda sembolik öneme haiz bir adım attıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Hava Yolları (THY) ile ilgili alınan yeni kararı duyurdu.

"UÇAKLARIMIZA TÜRKİYE HAVA YOLLARI YAZACAĞIZ"

Erdoğan,"Artık 'Turkey' yok, 'Türkiye' var. Bundan sonra uçaklarımızın gövdesine de 'Turkish Airlines' değil, 'Türkiye Hava Yolları' yazacağız. Maziden atiye kurduğumuz köprü sayesinde medeniyetimizden, tarihimizden, kültürümüzden aldığımız güçle yüzümüzü geleceğe dönüyoruz. İnşallah 2053 vizyonumuzu emanet edeceğimiz gençlerimiz, bu bayrağı çok daha yükseğe çıkaracaklardır" ifadelerini kullandı.

AKŞENER'DEN JET TEPKİ

Yapılan düzenlemeye İYİ Parti lideri Meral Akşener'den jet tepki geldi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Akşener,Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alarak, "Sen böyle saçmalamaya devam et, biz geldiğimizde onu da düzeltip Türk Hava Yolları yazarız. Ne de olsa az kaldı..." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan THY'nin adının değiştiğini duyurdu, Akşener'den jet tepki geldi

TÜRKİYE TALEP ETMİŞTİ

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler'e talebinin ardından yabancı dillerde "Turkey" olarak kullanılan ülke ismi, "Türkiye" olarak değiştirilmişti. BM Güvenlik Konseyi'nde ülke ismi ilk kez "Turkey" yerine Türkiye olarak kullanılmıştı.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Meral Akşener Haberler

500

Yorumlar (54)

Durmuş GÖKÇE:

meral ne dediğini yine bilmiyor ekrem imamoğlu gibi her şeye bir kılıf bir söz olsun diye konuşuyor cep kamerasını açsan bunlar yine konuşur kendilerini buğday ambarında sanan çıkarcılar TAYYİP ERDOĞAN NE DERSE YAPAR

888
641
yanıtYanıtla
Orhan Yıldırım:

biz gelince diyosunuz bizden kastınız kim daha o bile belli değil :)

943
397
yanıtYanıtla
Erdal Yılmaz:

Gelince görürsün neden bu kadar merak ediyorsunuz ki

yanıt18
yanıt31
Ahmet Erdem:

Muhalefetin düştüğü duruma bak. Bir tane projelerini duymadım görmedim. Hep Tayyip düşmanlığı. Bi proje ile gündeme gelin proje ile.

554
355
yanıtYanıtla
Adem Fdds:

Arkadaşım iktidar kendi cebinden mi yapıyor projeleri devletin kasasından veya 20,30 sene başka şirkete borçla yaptırıyor. Ayrıca dünyada Turkish Airlines ile reklam yapan bir firmanın adını değiştirmeyi doğru bulmuyorum.

yanıt270
yanıt326
Demir Acer :

ne diyon sen lan keko

yanıt134
yanıt127
Adem Fdds:

İnsanlar verecek cevabı olmayınca hemen saldırıya geçiyor. Bu yüzden hatalarımızı ağır bedeller ödedikten sonra görebiliyoruz.

yanıt158
yanıt60
Yusuf Yaşar:

Tebrikler sayın cumhurbaşkanım

436
212
yanıtYanıtla
Sedat Atak:

Yine boş konuşmuş Meral teyze

316
218
yanıtYanıtla
Sanane Adımdan :

nereye saldırıcaklarını şaşırdılar artık bunun neyine muhalefet yapıyor ki anlamadım

358
143
yanıtYanıtla
Tüm 54 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title