Haberler

Otomotiv devi, 2 kişilik elektrikli aracını Türkiye'de satışa çıkarıyor! İşte fiyatı

Güncelleme:

Fransız otomotiv devi Citroen, 2 kişilik elektrikli aracı Ami'yi Türkiye'de satışa sunmaya hazırlanıyor. Saatte 50 km hız yapabilen mini araç, Türkiye'de 210 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Aynı araç Avrupa'da ise 6 bin euroya satılıyor.

Citroen tarafından 2020 yılında tanıtılan iki kişilik mini elektrikli araç Ami, aylar sonra ülkemizde satışa çıkmaya hazırlanıyor. Fransızca 'Arkadaş' anlamına gelen Ami, kompakt yapısıyla motosikletlere alternatif 4 tekerlekli bir çözüm olarak sunuluyor.

TÜRKİYE'DE B1 EHLİYET ŞARTI

Fransa'da B sınıfı ehliyet gerektirmeyen araç için 14 yaşını doldurmuş olmak yetiyor. Diğer Avrupa ülkelerinde bu yaş 16'ya çıkıyor. Türkiye'de ise kullanım için B1 ehliyet şartı istenecek. Yüzde 100 elektrikli olan Ami'nin azami hızı 50 kilometre/saat. İç mekanı oldukça sade ve basit tasarlanan Ami, rahat ve kolay bir kullanım amaçlıyor. 5.5 kWh kapasiteli lityum iyon bataryasıyla menzili 70 kilometre.

Citroen 2 kişilik aracı Ami'yi Türkiye'ye getiriyor! Fiyatı çok da ucuz olmayacak

AVRUPA FİYATI 6 BİN EURO

Ami, ev tipi prizlerde yalnızca 3 saatte şarj olabiliyor. Aracın Avrupa satış fiyatı ise 6 bin euro seviyesinde. ÖTV ve KDV'den dolayı sıfır araba almakta zorlanan sürücülerin imdadına yetişecek Citroen Ami modeli, elektrikli scooter olarak tanımlandığı için bu araçtan ÖTV istenmeyeceği belirtiliyordu.

Citroen 2 kişilik aracı Ami'yi Türkiye'ye getiriyor! Fiyatı çok da ucuz olmayacak

CITROEN AMI TÜRKİYE FİYATI

Türkiye'nin en ucuz otomobili olarak satışa çıkan Citroen Ami, 210 bin TL'den başlayan fiyatlarla ülkemizdeki müşterilerle buluşacak. Öte yandan, araçtan motorlu taşıtlar vergisi (MTV) de alınmayacak.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Citroen Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklandı mı? MB Faiz kararı ne zaman açıklanacak? Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500

Yorumlar (12)

ERKAN :

bu konserve kutusu ülkemizde 200 bin tl. asgari ücretli hiç harcama yapmazsa 48 ay maaşını biriktirip alabilir. yazık bu ülkeye bu insanlara.

114
5
yanıtYanıtla
Yürüyen Börülce:

Şaka gibi adam bir iki ay biriktirip alıyor 6000 birim parasına , biz gidip kredi çekeriz şu dört tekere

108
6
yanıtYanıtla
Tahsin Büyükkol:

Kendi memleketinde satsin da görelim. cöp telekesi bize gerekmiyor TOGG var.

4
62
yanıtYanıtla
SIYASI PARTILERIN DEVLET OLMADIGINA INANAN KISI KI:

Cok ucuzmus,millete haber verin hemen alsinlar..Sonra depolarda karaborsaya duser muser neme lazim..

40
3
yanıtYanıtla
vatandaş rıza:

Şu aracın birimi boşverdim euro bazındaki fiyatı nedir avrupada ne kadar ötv kdv stv kzk vergileri var bilelim

35
2
yanıtYanıtla
sadece kadir:

AVRUPADA 6 BİN EURO. YANİ ORTALAMA 4-5 ASGERİ ÜCRET. TÜRKİYEDE ŞİŞİRİLMİŞ VERGİ ÖTV MTV ,BAYİ KARI,210BİN TL. YANİ YEMEDEN İÇMEDEN YAKLAŞIK 50 AY ASGERİ ÜCRETLE. ARADA 10 KATI ASGERİ ÜCRET FARKI VAR. BU MU EKONOMİNİN İYİ HALİ

30
1
yanıtYanıtla
ERKAN :

ya zaten satışta neye hazırlanıyor acabaaa

25
2
yanıtYanıtla
bekir yapici:

YANLISINIZ VAR AVRUPADA HIZI 45 KM OLAN HER ARAC ICIN B1 EHLIYET GEREKLIDIR 25 KM KADAR HIZI OLANLAR ICINSE 16 YASINI DOLDURMUS KISILERDEN EHLIYET ISTENMEZ.

10
4
yanıtYanıtla
Omurilik Sarmsağı :

Avrupa da 3 asgari ücret, Türkiye de 50 asgari ücret.

8
0
yanıtYanıtla
ersin gültekin:

insanları kandırmayın bu araba değil elektirikli mobilet.. bununla anca evden çarşıya pazara gidersin..

8
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title