Haberler

Çin, Pakistan'a yeni bir nükleer güç ünitesi ihraç etti

Güncelleme:

Çin Ulusal Nükleer Şirketi (CNNC), Çin'in Pakistan'a yeni bir nükleer güç ünitesi ihraç ettiğini duyurdu. Chashma Nükleer Enerji Santrali'nin 5. ünitesi (C-5), Çin'le Pakistan arasındaki nükleer enerji işbirliğinde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bu ünite, Çin'in geliştirdiği Hualong One nükleer enerji teknolojisinin üçüncü 1 milyon kilovat sınıf ünitesi ve Çin'den Pakistan'a ihraç edilen yedinci nükleer güç ünitesi olma özelliğini taşıyor.

Çin Ulusal Nükleer Şirketi, Pakistan'a Yeni Hualong One Nükleer Güç Ünitesi İhraç EttiHavadan çekilen fotoğrafta Çin'in güneydoğusundaki Fujian eyaletinin Fuqing kentindeki Çin Ulusal Nükleer Şirketi'ne (CNNC) ait nükleer güç üniteleri görülüyor, 1 Aralık 2021. (Fotoğraf: Xinhua)

BEİJİNG, 17 Temmuz (Xinhua) -- Çin Ulusal Nükleer Şirketi (CNNC), Çin'in Pakistan'a yeni bir nükleer güç ünitesi ihraç ettiğini duyurdu.

Yakın zamanda temeli atılan Chashma Nükleer Enerji Santrali'nin 5. ünitesi (C-5), Çin'le Pakistan arasındaki nükleer enerji işbirliğinde başka bir dönüm noktasını temsil ediyor.

Bu ünite, Çin'in kendisinin geliştirdiği üçüncü nesil nükleer enerji teknolojisi olan Hualong One'ın üçüncü 1 milyon kilovat sınıf ünitesi ve Çin'den Pakistan'a ihraç edilen yedinci nükleer güç ünitesi.

Pakistan'da toplam 6 nükleer güç ünitesine sahip iki nükleer enerji üssü inşa ettiğini kaydeden CNNC, bu ünitelerin yılda yaklaşık 30 milyar kilovat-saat temiz elektrik üretebileceğini, bunun yıllık 24,48 milyon ton karbondioksit emisyonunun azaltılmasına karşılık geleceğini söyledi.

CNNC, C-5 projesinin inşasının, Pakistan'ın enerji güvenliğini daha da artıracağını, Pakistan'ın ekonomik kalkınmasını desteklemeye yardımcı olacağını ve yerel halkın refahını iyileştireceğini kaydetti.

Temel atma töreninde Çin ve Pakistan, tüm sanayi zincirinde işbirliğini artırma ve karşılıklı fayda ve kazan-kazan sonuçları elde etme konusunda mutabakata vardı.

Kaynak: Xinhua / Ekonomi

Ulusal Nükleer Şirketi Pakistan Ekonomi Haberler

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

Bordroda yazanla hesaba yatan birbirini tutmuyor! Ortaokulda milyonluk ek ders vurgunu

Bordroda yazanla hesaba yatan birbirini tutmuyor! Ortaokulda milyonluk ek ders vurgunu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title