Haberler

Ordu'da yapılan yeni otobüs terminali kendi elektriğini üretiyor

Güncelleme:

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan yeni otobüs terminali, kendi elektriğini kendisi üretiyor. Otobüs Terminali, tavanına yerleştirilen standardı yüksek güneş panelleri ile saatlik 330 KWP elektrik üreterek, kendi kendine yeten bir bina özelliğini taşıyor.

Yapımına bir süre önce başlanan yeni otobüs terminali, Ordu Büyükşehir Belediyesi, tarafından tamamlanarak hizmete açıldı. Eskipazar mevkisi çevre yolunun hemen kenarında hayata geçirilen otobüs terminali, konumu itibariyle şehrin trafik yoğunluğunu rahatlatacak.

Hizmete açılan Altınordu Şehirler Arası Otobüs Terminali, 26 adet peron, 9 adet midibüs park alanı, 98 adet ilçe ve köy minibüsleri için park alanı, 11 araçlık ticari taksi parkı, 50 araçlık misafir otoparkı ve terminal binası içerisinde 20 adet firma odasından oluşuyor. Yeni ve çağdaş teknoloji ile inşa edilen Altınordu Şehirler Arası Otobüs Terminali, tavanına yerleştirilen standardı yüksek güneş panelleri ile saatlik 330 KWP elektrik üreterek, kendi kendine yeten bir bina özelliğini taşıyor.

Ordu'da yapılan yeni otobüs terminali kendi elektriğini üretiyor

"ÜRETİMİN 4 KATINA ÇIKARTILMASI HEDEFLENİYOR"

Ordu Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme İştirakler Daire Başkanı Aytekin Başköy, yeni terminalin 22 bin metrekare alan üzerine, 4 bin metrekaresi kapalı olacak şekilde inşa edildiğini söyledi. İleri teknoloji ile donatılan terminalin, kendi elektriğini üreten, kendine yeten saatlik yaklaşık 330 KWP elektrik üreten bir terminal yapısına sahip olduğuna değinen Başkan Başköy, "Terminalimizin, sağ tarafında bulunan ana hizmet binasının üzerine güneş panellerinden oluşup, ilçe hatlarımızın üzerinde de bu kapasiteyi genişleterek, 3-4 katına çıkartacak rezerve alanı bulunmaktadır. Enerji üretimine devam edeceğiz, terminalimiz Türkiye'de örnek ve kendi kendine yeten bir terminal olarak hizmetine devam edecek" dedi.

Ordu'da yapılan yeni otobüs terminali kendi elektriğini üretiyor

"AŞIRI GÜNEŞ İSTEMİYOR, 3 YILDA MASRAFLARINI KARŞILAYACAK"

Başköy, kurulan projenin, 3 yıl gibi bir sürede kendi masrafını amorti edeceğini ifade ederek, "Çok güneşli havalarda bu daha da verimli oluyor, bu teknik olarak bakımlı ve temizliği yapıldığı takdirde aşırı güneş istemeyen bir yapıya sahip. Güneş enerji sistemleri, bakımı ve temizliği yapıldığı zaman, güneşli havaların da yoğun olması durumunda en az 3 yılda kendisini amorti edeceğini düşünüyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Hilmi Güler'e, bize bu mutluluğu yaşadığı için teşekkür ediyorum. Ordulu vatandaşlarımızın da beklediği bir projeydi, tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Ordu'da yapılan yeni otobüs terminali kendi elektriğini üretiyor

"EKONOMİYE DE KATKISI OLACAK"

Terminal binasında bir turizm acentesinde işletme müdürü olan Tayfun Yılmaz, "Bizim için çok güzel bir proje. Önceden, elektriğimiz kesildiği zaman jeneratörlerin devreye girmesi sıkıntı oluşturabiliyordu ve araçlarımızı kaldırmakta zorluk çekiyorduk. Şimdi muhtemelen artık elektrik kesintimiz olmayacak diye düşünüyorum çünkü kendisi üretiyor. Ekonomiye de katkısı olacak. Elektriğini kendisi üretiyor ve Ordu için biraz daha ekonomide rahatlayacak. Benim düşüncem de çok güzel bir sistem" ifadelerine yer verdi.

Ordu'da yapılan yeni otobüs terminali kendi elektriğini üretiyor

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Başköy Ordu Haberler

500

Yorumlar (10)

Alper:

chp nin elindeki sehirler cope donuyor , anadolu sehirleri daha guzel hale geliyor. . . izmir tam bi copluk. . . . izmir in bi otogarina bilmeyenler arastirsin, ucuncu dunya ulkelerinde bile o kadar kasvetli ilkel yapilar yoktur. . bi bakima da iyi oluyor aslinda bati cok goc almisti 90 li yillarda ; simdi millet batidan kaciyor. . . belki depremden korkuyorlar belki de sehrin pahaliligi ve ilkel hizmetlerden olabilir sebep ne olursa olsun, kalabaligin azalmasi bile bi nimet. .

9
10
yanıtYanıtla
soru:

tam tersi oldu gibi geldi sanki bana trol. .

yanıt8
yanıt6
GÖKTÜRK:

BU SİSTEM RESMİ BİNALARIN HEPSİNDE ZORUNLU OLSUN

7
0
yanıtYanıtla
vatan:

Türkiye`de yapilan her binaya bu özelligi getirseler, atom santrallarina gerek kalmaz.

5
0
yanıtYanıtla
TURKA:

Aslında çatı alanı geniş olan tüm binalarda uygulanması gereken bir sistem. Bu tip verimli proje ve uygulamaların yaygınlaştırılması için her türlü teşvik edilmesi ülkemizin geleceği ve en önemlisi de ekonomi ve ekoloji için büyük fayda sağlayacaktır. Eğer ki rant düşünülmüyor ise planlanan Kanal İstanbul''un etrafına da hat boyunca böyle bir uygulama yapılsa ya. Ama 70 yıldır olduğu gibi kafalar hala bireysel ranta çalışıp diller milliyetçilik söylemi yaparsa ülkemde değişen de olmayacaktır.

2
3
yanıtYanıtla
Baba:

Artık dunyadaki yeni teknolojileri alıyoruz ve uyguluyoruz Bodrum otogarıda aynı sistemle insa edildi daha hizmete acılmadan 400 bin tl lik enerji üretti mumkun olan her binaya uygulanmalı.

4
0
yanıtYanıtla
ARTVİNLİ:

çok güzel bir uygulama ama bodrum çok iyi güneş alan bölge. karadeniz ikliminde randıman alınabilirmi acaba

yanıt1
yanıt0
BAYAR:

TÜRKİYEDE GÜZEL ŞEYLERDE OLABİLİYOR İNŞ BUNDAN SONRAKİ TÜM YENİ BİNALAR BU HALDE YAPILIR

3
1
yanıtYanıtla
atarabası osman:

güneş enerjisinden elektrik üretilseydi güneş biterdi abi, üretimi depolaması pahalı dünyada bi uygulaması var mı abi, daa elektrikli araba göremiyoruz maksat çorba dolsun tencere kaynasın abi

0
1
yanıtYanıtla
Makine:

Gercekten verimli oluyorsa cok güzel bir sey. . Pekiii neden böyle bir imkandan tüm Türkiye de yararlanil miyor? Yok asparagas bir sey ise, yazik. . Konusmaya gerek yok. . . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title