Haberler

Bayram yaklaştı, tatlıcılarda yoğunluk 10 kat arttı

Güncelleme:

Bayram yaklaştı, tatlıcılarda yoğunluk 10 kat arttı Tescilli Diyarbakır burma kadayıfına yoğun ilgi Diyarbakır'da tatlıcıların bayram mesaisi başladı Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi Diyarbakır'da bulunan tatlı imalathanelerinde mesai yoğunluğu 10 kat arttı.

Bayram yaklaştı, tatlıcılarda yoğunluk 10 kat arttı

Tescilli Diyarbakır burma kadayıfına yoğun ilgi

Diyarbakır'da tatlıcıların bayram mesaisi başladı

DİYARBAKIR - Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi Diyarbakır'da bulunan tatlı imalathanelerinde mesai yoğunluğu 10 kat arttı.

Ramazan Bayramına sayılı günler kala Diyarbakır'da tatlı üretimi yapılan imalathanelerde yoğun mesai harcanmaya başlandı. Şehir içi ve şehir dışına tatlı siparişini yetiştirmeye çalışan imalatçılar, bayram nedeniyle 3 vardiya şeklinde çalışmaya başladı.

Diyarbakır'da 38 yılı aşkın süredir tatlı sektöründe ün salan ve Türkiye'ye birçok farklı tat kazandıran Hacıbaba Pastaneleri, bayram yoğunluğunu 500 personel ile yürütmeye başladı.

Hacıbaba Pastaneleri'nde Gıda Mühendisi olan Merve Aslan, sipariş yoğunluğu olduğu için gece gündüz imalathanede çalışıldığını belirtti. Yaklaşan bayram nedeniyle 3 vardiya şeklinde 500'e yakın personel ile çalıştıklarını ifade eden Aslan, "Ramazan Bayramı nedeniyle yoğunluğumuz bayağı arttı. Bayram yoğunluğunda 10 kat artış oldu. Yaşanan yoğunluğumuza karşılık olarak 3 vardiya şeklinde çalışmaya başladık. Siparişleri şu anda müşterilerimize ve şubelerimize yetiştirmeye çalışıyoruz. Bahsettiğim 3 vardiyayı yaklaşık 500 personel ile birlikte yürütmekteyiz" dedi.

Vatandaşın bayramda tercih ettiği tatlı çeşitlerinden tescilli burma kadayıf ile tescilli soğuk baklavanın yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Aslan, "Rağbet gören ürünlerimiz arasında Diyarbakır'a has olan burma kadayıfımız müşterilerin tercihi konusunda ön plana çıkmaktadır. Aynı zamanda tescilli olan soğuk baklavamız ve yeni karamelli baklavamız da müşteriler tarafından yoğun ilgi görmektedir. Burma kadayıfımızın hamuru ustalarımız tarafından yoğurulduktan sonra kifler dökülür. Daha sonra kadayıfların dolumu yapılıp tepsilere düzgün bir şekilde dizilir. Pişirme işlemi yapıldıktan sonra şerbetlenir ve servis edilir" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ramazan Bayramı Diyarbakır Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title