Haberler

Başkan Aslan'dan 9 Eylül kutlaması

Güncelleme:

Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) Başkanı Mustafa Aslan, İzmir'in kurtuluş yıl dönümü 9 Eylül'e ilişkin, "15 Mayıs 1919 ve 9 Eylül 1922 tarihlerinin İzmir için dönüm noktası olmuştur" dedi.

Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) Başkanı Mustafa Aslan, İzmir'in kurtuluş yıl dönümü 9 Eylül'e ilişkin, "15 Mayıs 1919 ve 9 Eylül 1922 tarihlerinin İzmir için dönüm noktası olmuştur" dedi.

EGİAD Başkanı Mustafa Aslan İzmir'in kurtuluş yıl dönümü 9 Eylül'e ilişkin açıklamada bulundu. 15 Mayıs 1919 ve 9 Eylül 1922 tarihlerinin İzmir için dönüm noktası olduğunu vurgulayan Aslan, "İşgal, Yunanlıların 15 Mayıs'ta İzmir'e girmesiyle başlamış, yaklaşık 3,5 sene sonra 9 Eylül'de İzmir'den atılmasıyla son bulmuştur. 15 Mayıs, Yunanlı'ların vatanımıza saldırdığı kara günün yıl dönümü iken; 9 Eylül ise Türk ordusunun ilk hedefe vardığı ve vatanın kurtulduğu günün yıl dönümüdür. Bu itibarla bu günler Türk milleti ve bilhassa İzmirliler için büyük dönüm noktası olmuştur. İzmir, Büyük Taarruz harekatı sonucu 9 Eylül 1922'de Yunan işgalinden kurtulmuş ve akabinde Mudanya Ateşkes Antlaşması ve Lozan Barış Antlaşması süreci başlamış, Türk milletinin kurtuluşu ve bağımsızlığının simgesi haline gelmiştir. 9 Eylül ve işgal sürecinin ticaret hayatına da farklı yansımaları olmuştur. İzmir'in kurtarılması sonrasında 13 Eylül tarihinde meydana gelen Büyük İzmir Yangını'nda Kordon'da bulunan Ticaret Odası binası ve odaya ait tüm kayıtlar yanarak kül olmuştur" diye konuştu.

İzmir'de fuarcılığı ve ticareti geliştirmek amacıyla 1927 yılında alınan kararla İzmir'in düşman işgalinden kurtuluş günü olan 9 Eylül'de bir sergi açılması kararı alındığını hatırlatan Aslan, şöyle devam etti: "Sergi '9 Eylül Sergisi' adıyla 4-25 Eylül 1927 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Ulusal ve uluslararası katılımın yoğun olması ve serginin başarılı olması üzerine bir yıl sonra, 2. sergi 4-20 Eylül 1928 tarihlerinde düzenlenmiş ve günümüze kadar devam eden İzmir Enternasyonal Fuarı'nın başlangıcını oluşturmuştur. Bu vesileyle İzmir'in kurtuluşu yolunda ilk kurşunuyla meşaleyi ateşleyen Hasan Tahsin'i ve Mustafa Kemal Atatürk'ü minnetle anıyoruz." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Mustafa Aslan İzmir Eylül Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title