Haberler

Bakan Varank Bursa'da Mutfak Akademisi'ni Ziyaret Etti

Güncelleme:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bursa'da BTSO Mutfak Akademi'yi ziyaret etti. Akademi'nin yenilenmesiyle birlikte eğitim alanlarının sayısı arttı ve gastronomi turizmine katkı sağlanması hedefleniyor.

SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, seçim bölgesi Bursa'ya özgü tatları pişirmek için mutfağa girdi. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Mutfak Akademi'yi ziyareti sırasında aşçı önlüğü giyen Varank, cantık hamuru açıp, süt helvası yaptı.

AK Parti Bursa 2'nci bölge milletvekili adayı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 1 Mayıs'ta Bursa'da BTSO Mutfak Akademi'yi ziyaret etti. Daha önce, "Artık en sevdiğim pide, cantıktır" diyen Bakan Varank, aşçı önlüğünü takıp, üretim tezgahına geçerek Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından 2021 yılında tescillenerek coğrafi işaret alan Bursa cantığı hamuru açtı. Bakan Varank, kürekle cantıkları fırına gönderdi ve daha sonra da pişenleri ünlü şef Ömür Akkor'a ikram etti. Varank, şehrin geleneksel tatlarından coğrafi işaretli süt helvasını da kendi elleriyle pişirdi. Bakan Varank'a Ömür Şef yardımcı olurken, akademi öğrencileri, bakanın yaptığı cantık ve süt helvasının tadına bakarak tam not verdi.

MUTFAK AKADEMİ YENİLENDİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlı Bursa, Eskişehir, Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından hayata geçirilen BTSO Mutfak Akademi'de, girişimcilerin, gençlerin ve kadınların yiyecek ve içecek sektöründe meslek sahibi olmaları hedefleniyor.

Mutfak Akademi'de servis, oditoryum ve barista eğitim alanları ile sıcak ve hamur işi eğitim mutfakları olmak üzere 5 yeni eğitim alanı oluşturuldu. Akademide; aşçılık, aşçı yardımcılığı, pastacılık, pastacı yardımcısı, barista, servis görevlisi, pizzacı, dönerci, baklavacı, girişimci aşçı, girişimci pastacı, yiyecek içecek işletmeciliği ve pidecilik alanlarında eğitimler veriliyor. BTSO Mutfak Akademi'de eğitimlere katılan kursiyerler, uygulama restoranı olarak kurgulanan 1889 BURSA&DOUBLE F Restoran'da çalışarak uygulamalı olarak eğitimlerini pekiştiriyor.

'BU LEZZETLERİ DAHA ÇOK TANITACAĞIZ'

BEBKA desteğiyle BTSO Mutfak Akademi'nin yenilendiğine dikkat çeken Bakan Varank, "Arkadaşlarımız buraya geldiklerinde kendilerini sektörde bir adım öne götürecek eğitimleri alabilecek, kendilerini yetiştirecekler" dedi.

Varank, BTSO Mutfak Akademi'nin staj ve iş eşleştirmeleri ile bursiyerlerin iş bulmasını kolaylaştırdığına da dikkat çekerek, "Kültürüne baktığımızda, tarihsel zenginliklerimizi de göz önünde bulundurduğumuzda Türkiye gastronomi anlamında dünyanın bir numaralı ülkesi diyebiliriz. Bursa da bu lezzetler içerisinde önemli bir yer tutuyor. Bir Bursalı olarak bu lezzetleri de bundan sonra hem Türkiye'ye hem de dünyaya daha çok tanıtacağız" diye konuştu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Bursa Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title