Haberler

Bakan Fakıbaba'dan Patates Açıklaması

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, “Ne oldu da depolarda bu kadar patates varken, patatesin fiyatı seçim öncesi 50 kuruştan 6 liraya çıktı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Ne oldu da depolarda bu kadar patates varken, patatesin fiyatı seçim öncesi 50 kuruştan 6 liraya çıktı. Patatesin fiyatı düştü ve düşmeye devam edecek. Elimizde yeterli kadar patates var" dedi.

Ankara'nın Polatlı ilçesinde Türkiye'de ilk defa uygulanan Mevsimlik Tarım İşçileri Yerleşkesi açılışı gerçekleştirildi. Açılış sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Fakıbaba, patates fiyatının düştüğünü ve düşeceğini söyledi. Fakıbaba, "Patates 50 kuruştu. Bakanlar Kurulunda ilk yaptığımız işlerden bir tanesi patatese ihracat desteği verdik. Ne oldu da depolarda bu kadar patates varken, insanlar bizden ihracat desteği isterken, patatesin fiyatı seçim öncesi 50 kuruştan 6 liraya çıktı. Şu anda patatesin fiyatı düştü ve düşecek. İthalat, elinizde duran bir araç. Fiyatlar çok yükseldiği zaman elinizde ithal ettiğiniz mal olmasına rağmen bazı spekülatörler, sadece ve sadece kar amacı olan insanlar, çiftçinin ve üreticinin elinden malları topluyor ve depo ediyorlar. Ondan sonra bir fırsat kolluyorlar. O fırsatı yakaladıkları zaman 1 liralık malı 6 lira yapıyorlar. Biz ithalatı piyasayı regüle etmek için yapıyoruz. Ürünün azlığından dolayı değil. Yeterli patatesimiz var" ifadelerini kullandı.

Fakıbaba ayrıca, ithalatın Suriye'den yapılması ile ilgili, "İthalatı yapan bakanlık biz değiliz. Mutlaka ama mutlaka Türkiye'nin çıkarları için bu yapıldı. Ayrıca Suriyeli kardeşlerimizi kalkındırmak için de yapılmış olabilir" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ahmet Eşref Fakıbaba Türkiye Ankara Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik 1 Mayıs kurumsal mesaj örnekleri! Şirket çalışanlarınıza gönderebileceğiniz 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajları 1 Mayıs kuaförler açık mı, berberler kapalı mı? X CEO'su Linda Yaccarino kimdir? İşte Yaccarino'nun kariyeri Taksim 1 Mayıs'ta neden yasak? 1 Mayıs'ta Taksim'de kutlamak yapmak niye yasak, Taksim 1 Mayıs'ta neden kapalı? Dabke dansı nedir, dabke dansı yasak mı? 1 Mayıs'ta Taksim kapalı mı? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları için Taksim açık mı, yasak mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title