Haberler

Edirne'ye Bulgar akını: Bir günde 10 bin kişi geldi

Güncelleme:

Edirne'ye alışveriş için aynı gün 10 binden fazla Bulgaristan vatandaşının gelmesi, son yılların en kalabalık 'Bulgar akınına' sebep oldu. Bulgarların alışveriş yarışı, zaman zaman izdiham oluşturdu.

Edirne'ye alışveriş için gelen Bulgaristan vatandaşlarının sayısı her geçen gün artıyor. İstanbul'da gerçekleştirilen Lale festivaline katılan dönüş yolunda da alışveriş için Edirne'ye gelen Bulgaristan vatandaşları ile günübirlik alışveriş için gelen Bulgaristan vatandaşları, aynı zamanda Edirne'de bulununca adeta alışveriş izdihamı yaşandı. Sabahın erken saatlerinde Edirne'ye gelen Bulgarlar, gün boyu alışveriş yaparak tüm ihtiyaçlarını kent esnafından karşıladı.

Edirne'ye Bulgar akını: Bir günde 10 bin kişi geldi

ALIŞVERİŞ YARIŞI YAPTILAR

Merkez nüfusu 153 bin olan Edirne'de, yerel halktan çok alışveriş için gelen turistlerin yoğunluğu dikkat çekti. Caddelerin Bulgar plakalı araçlarla ve Bulgar vatandaşlarıyla dolduğu Edirne'de, son yılların en kalabalık Bulgar akını yaşandı. Çılgınca alışveriş yapan Bulgarlar, adeta birbirleriyle alışveriş yarışı yaptı. Aldıklarını güçlükle taşıyan Bulgarlar, cadde ve sokaklarda adım atacak yer bırakmadı. Bostanpazarı semtinde bulunan marketlerden alışveriş yapan Bulgarlar, inanılması güç görüntüler oluşturdu.

Edirne'ye Bulgar akını: Bir günde 10 bin kişi geldi

"EDİRNE'DE FİYATLAR DAHA UYGUN"

Edirne'ye alışverişe gelen Bulgaristan vatandaşı, hem kendilerinin hem de Edirne esnafının mutlu olduğunu söyledi. Koronavirüs vakalarının yoğun olduğu günlerde Sınır Kapıları kapatılınca zor günler yaşadıklarını anlatan Bulgaristan vatandaşı, "Şu an git gel yapıyoruz ve Edirne esnafını kalkındırıyoruz" açıklamasında bulundu.

Bir başka Bulgaristan vatandaşı da, "Bulgaristan'a göre Edirne'de fiyatlar daha uygun. Gelişler daha da artacak. Tek sıkıntımız Kapıkule'de peron sayısının az olması, saatlerce bekliyoruz" dedi.

Edirne'ye Bulgar akını: Bir günde 10 bin kişi geldi

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Edirne Haberler

500

Yorumlar (8)

emre akan:

KENDİ MİLLETİMİZ ŞÜKÜR EKMEK SOĞAN YİYEBİLİYOR

41
4
yanıtYanıtla
Hakan:

Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacağız demek ? Vay be...

9
2
yanıtYanıtla
trol savar:

ülkeden ülkenin vatandaşı hariç herkes faydalanıyor.sağolsun herkes konuşur reis yapar

8
2
yanıtYanıtla
Demir Acer :

Avrupada cam silen hurda demir toplayan fakir bulgarlari TC ekonomisini ezikliyor, geldigimiz nokta bu

7
2
yanıtYanıtla
ahmet akyuz:

Adama bak ya Edirneyi kalkındırıyor . Bulgarisrtan edirneyi kalkındırıyor bizi bu hallere düşürenler utansın .........

6
2
yanıtYanıtla
trol savar:

ülkeden ülkenin vatandaşı hariç herkes faydalanıyor.sağolsun herkes konuşur onlar yapar

6
1
yanıtYanıtla
trol savar:

ülkeden ülkenin vatandaşı hariç herkes faydalanıyor.sağolsun herkes konuşur akp yapar

3
1
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Tezgahlarda mal bulunamayınca ne yapacaklar,göreceğiz. Milyonlarca suriyeli sığınmacı benim ihtiyaç maddelerimi tüketerek yokluğa,fiyatların ve enflasyonun yükselmesine sebep oluyorlar. umarsızca da çoğalıyorlar. Yerlileri kovacak duruma gelmelerini mi bekliyoruz hala...

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title