Haberler

ATSO'dan, otel çalışanlarına 'Uluslararası Mesleki Yeterlilik Belgesi'

Güncelleme:

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Covid 19 pandemisi nedeniyle zor günler geçiren turizm ve yiyecek içecek sektörü çalışanlarına yönelik mesleki eğitim seferberliği başlattı.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Covid 19 pandemisi nedeniyle zor günler geçiren turizm ve yiyecek içecek sektörü çalışanlarına yönelik mesleki eğitim seferberliği başlattı.

ATSO MESEM'in Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan aldığı hibe desteği ile gerçekleştirilen sınavda başarılı olan Calista Luxury Resort Otel çalışanlarının uluslararası geçerliliğe sahip mesleki yeterlilik belgeleri, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Yönetim Kurulu Üyesi Cahit Şahin ve Calista Otel Genel Müdürü Ali Kızıldağ tarafından gerçekleştirilen törenle takdim edildi.

ATSO Başkanı Davut Çetin, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ile Mesleki Yeterlilik Kurumu arasında yürütülen işbirliği kapsamında turizm sektörünün geliştirilmesine destek olmak, nitelikli işgücünün yaygınlaştırılması ve turizm sektörünün hizmet kalitesini artırmak amacıyla Mesleki Yeterlilik Kurumu ve ATSO Mesleki Sınav ve Serfitikasyon Merkezi (ATSOMESEM) arasında 17 Ağustos 2021 tarihinde "Turizm Sektörü Belgelendirme Hibesi Protokolü" imzalandığını belirterek, ATSOMESEM'in 40 bin Avro hibe almaya hak kazandığını söyledi.

Covid 19 pandemisi nedeniyle turizm ve yiyecek içecek sektörünün çok zor dönemlerden geçtiğini Davut Çetin, ATSO MESEM tarafından gerçekleştirilen servis görevlisi, servis yöneticisi, bar görevlisi, barista ve aşçı sınavlarına katılan ve başarılı olan 50 çalışanın, alınan hibe desteği sayesinde herhangi bir sınav ve belge bedeli ödemeden uluslararası geçerliliğe sahip mesleki yeterlilik belgesine kavuştuklarını söyledi.

" Türkiye'ye örnek"

ATSO'nun Mesleki Yeterlilik Belgesi vermek üzere Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından Akredite edilen ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından 2014 yılında yetkilendirilen Türkiye'deki ilk Oda olduğunu vurgulayan Davut Çetin, ATSOMESEM'in başarılı çalışmalarıyla diğer Odalara da örnek olduğunu belirtti.

"Belgelendirme ücretleri hibe desteğinden karşılanacak"

Davut Çetin, ilk hibenin 31 Ocak tarihinde tamamlanacağını, ikinci "Doğrudan Belgelendirme Hibesi"nin ise 2025 yılına kadar devam edeceğini belirterek "ATSO MESEM'e servis görevlisi seviye 2-3-4, bar görevlisi seviye 4, servis yöneticisi seviye 5, kahve bar görevlisi seviye 4 ve aşçı seviye 4 mesleklerinde, Mesleki Yeterlilik Belgesi için Türkiye genelinde başvuruda bulunan ve sınavlarda başarılı olan adaylar, sınav maliyetine katlanmadan Avrupa Birliği ülkelerinde de geçerliliğe sahip akredite Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi olabilecekler" dedi.

Davut Çetin, sektörde çalışanlarının bilgi, beceri ve yetkinliklerini kanıtlayabilecekleri bu belgelendirme sisteminin turizm ve yiyecek içecek sektöründe nitelikli ve belgeli işgücünün geliştirilmesine, işletmelerin hizmet kalitesinin artmasına önemli katkılar sağlayacağını söyledi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title