Haberler

Asgari ücrete yüzde 80 zam mı yapılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan heyecan yaratan çıkış

Güncelleme:

Temmuz ayında asgari ücretin 5 bin 500 olarak belirlenmesi sonrasında milyonların gözü yılbaşında yapılacak yeni zamma çevrildi. Kulislerde asgari ücrete en az yüzde 80 zam yapılacağı ve en düşük maaşın 9 bin 900 liraya yükseleceği iddia edilirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün katıldığı canlı yayında kendisine yöneltilen soruya verdiği yanıtla herkesi heyecana boğdu. Asgari ücretin ne kadar olacağı sorulan Erdoğan, "Hiç endişeniz olmasın" yanıtını verdi.

Asgari ücretin temmuz ayında yapılan zamla 5 bin 500 liraya kadar yükselmesi yüksek enflasyon nedeniyle vatandaşlara rahat bir nefes aldırmazken, milyonların gözü yılbaşında yapılacak yeni zamma çevrildi.

VATANDAŞIN BEKLENTİSİ BÜYÜK

İktidar kanadı neredeyse her açıklamasında yılbaşında asgari ücrete ciddi oranda bir zam yapılacağına vurgu yaparken, dün kulislere düşen bir iddia ise büyük ses getirdi.

"ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 80 ZAM OLMASI SÜRPRİZ OLMAZ"

Dünya gazetesi yazarı Şeref Oğuz kaleme aldığı köşe yazısının "Asgari ücrete en az yüzde 80 zam gelecek" başlıklı kısmında şunları kaydetti:

"Seçim ekonomisi sürecinde asgari ücrete %80 ve üzeri oranda zam gelmesi sürpriz olmaz. Zira hükümetin önünde bir sandık var ve ücretlerdeki erozyonun toplumda yarattığı olumsuzluklar ortada… Bu ölçüt, sadece asgari ücret için değil, tabanfiyat, katsayı, kamu işçileri toplu sözleşme zammı, emekli maaşları, öğrenci kredileri ve benzeri tüm sosyal alanlarda geçerli olabilecek. Hal böyle iken üretim yaya kalacak fakat para yağmuru sebebiyle enflasyon vites büyütecek. Kısaca asgari ücretten girecek ve enflasyondan çıkacağız seçim ekonomisinde… Sonuç mu; elbette seçimin ardından zam fırtınası…"

İDDİA ERDOĞAN'IN KATILDIĞI CANLI YAYINDA DİLE GETİRİLDİ

Asgari ücretle ilgili iddia büyük ses getirirken dün akşam bir canlı yayına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gazetecinin kulislerde konuşulan rakamları telaffuz etmesine çarpıcı bir yanıt verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: HİÇ ENDİŞENİZ OLMASIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisine yöneltilen "Asgari ücret yılbaşında ne kadar olacak? Ciddi bir zam görecek miyiz?" sorusuna "Hiç endişeniz olmasın" cevabını vererek yılbaşı öncesinde milyonlarca vatandaşı heyecanlandırdı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan Asgari Ücret Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (55)

DİYAR BEKİR:

KANIMIZ CANIMIZ SENİN YOLUNA FEDA OLSUN REİS ÜMMETİN LİDERİ

290
925
yanıtYanıtla
celal tutaman:

Söylenenler çok olumlu İnşallah gerçekleşir başkan yaparım diyorsa yapar.

206
441
yanıtYanıtla
gngr xxx:

Ya gideceklerine inandıkları için yapıyorlar bunu yeni gelen hükümet iflas etsin hiçbir şey yapamazsın ya da bu bir seçim yatırımıdır seçim yatırımı da olursa her ne olursa olsun benim fikrim artık hükümetin değişmesi

363
137
yanıtYanıtla
DİYAR BEKİR:

SENİN GİBİLERİNİN FİKRİNİN BİR ÖNEMİ YOK TOPU TOPU 1 OYUN VAR KEŞKE BAŞKA BİR ÜLKE OLSADA ORAYA GİTSENİZDE BU ÜLKEDE SİZİN GİBİLERDEN KURTULSA

yanıt58
yanıt244
Zafer yılmaz :

DİYAR BEKİR: asıl senin gibi 1 kilo patates icin vatan millet sevgisini unutanların yeri yoktur bu topraklarda.at gözlüğü takmışsın millete çamur atıyorsun. hadsiz.

yanıt25
yanıt0
Umit Cetin:

işçinin ezilenin yanında hamdolsun bu halk seni hiç unutmayacak

95
380
yanıtYanıtla
İsa Şener:

Gözleri kin bürüyenler nefretli bakışlarıyla görmez %100 değil % 10.000 de yapsa kansızlık görmez ve şunu iyi bilirim ki eğer ki İslam'a düşman insanların sesi çıkıyorsa doğru yoldayız Rabb'im zalime fırsat vermesin ??

95
330
yanıtYanıtla
Hamdi Baba :

Ben iş veren olarak diyorum ki. İş yapamaz durumdayım 3 işçimden 2 sini çıkarmak zorunda kalırım.

215
98
yanıtYanıtla
Oktay Akyüz:

Bence Elindeki Personelin Sahip çık, Çünkü ; İstanbul da Bütün Fabrika , Atölye ve Restorant Kapısında Çalışacak Personel Afişleri Dolu .Kimse 30 Gün Çalışıp Ay Sonunda 5.500 TL Mantıklı Bulmuyor. TÜİK Rakamları Yeni Açıklandı Yoksulluk Sınırı 23.000 TL .

yanıt134
yanıt19
Musa Mut:

Ahmak olmayın ne kadar zam o kadar enflasyon paranın değeri kalmıyor alım gücü düşüyor tofas şahini 250bine almaya az kaldi

280
24
yanıtYanıtla
Tüm 55 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title