Haberler

Anıl: "Ticaret İçin Ürdün Önemli Bir Fırsat"

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, Türkiye ile Serbest Ticaret Anlaşması bulunan Ürdün’le ticaretin geliştirilebileceğini, bu ülkedeki imkânların İnegöllü işadamları için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, Türkiye ile Serbest Ticaret Anlaşması bulunan Ürdün'le ticaretin geliştirilebileceğini, bu ülkedeki imkanların İnegöllü işadamları için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğündeki 50 kişilik Türk İşadamları heyeti ticari ilişkilerin geliştirilmesine yönelik görüşmeler yapmak üzere Ürdün'e çıkarma yaptı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki heyette İnegöl'ü temsilen İTSO Başkanı Metin Anıl da yer aldı. Türkiye ile 2011 yılında Serbest Ticaret Anlaşması imzalayan Ürdün'ün başkenti Amman'da gerçekleştirilen Türkiye- Ürdün İş Forumu'nda, iki ülke arasında ticaretin geliştirilmesine yönelik adımlar atıldı.

Ürdün Başbakanı Hani Al Mulki tarafından kabul edilen TOBB heyeti, bu ülke ile ekonomik ilişkileri ve sorunları masaya yatırma fırsatı buldu. Görüşmelerde Ürdün'ün Maliye, Su İşleri, Ulaştırma, Sanayi, Ticaret ve Ekonomi bakanları, Ürdün Ticaret Odası Başkanı Senatör Nael Al Kabariti ve Amman Büyükelçisi Murat Karagöz ile birlikte 145 civarında da Ürdün'den işadamı yer aldı.

İTSO Başkanı Metin Anıl, Ürdün'ün Türk işadamları için önemli bir yatırım fırsatı olduğunu söyledi. Türkiye'nin Ürdün'deki 1 milyar dolarlık yatırımının daha da geliştirilebileceğini vurgulayan Başkan Anıl, "Ürdün'de yatırım ve ticaretin geliştirilmesinin yanı sıra, Ürdünlü işadamları ile ortaklıklarda da kurulabilir. Ürdün'de önemli yatırım fırsatları var. İnegöl'ün mobilya ihracatı gerçekleştirdiği ülkeler arasında Ürdün de var. Ticaretimizi daha da geliştirebiliriz. Bu ülkeye yatırım yapmak isteyen, ticaretini geliştirmek isteyen üyelerimize İTSO olarak her türlü desteği vereceğiz. İnegöl'ün ticaretinin geliştirilmesi, Türkiye ekonomisine de ciddi katkılar verecektir' dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye İnegöl Ürdün Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title