Haberler

Altın fiyatları yükseldi, petrol yatay

Güncelleme:

Covid-19'a karşı geliştirilen aşılara ilişkin haberlerle hafta ortasında 1,850 dolar düzeyine kadar gerileyen altının ons fiyatı yaklaşık 10 dolarlık artışla 1,860 doların üzerine yükseldi.

Covid-19'a karşı geliştirilen aşılara ilişkin haberlerle hafta ortasında 1,850 dolar düzeyine kadar gerileyen altının ons fiyatı yaklaşık 10 dolarlık artışla 1,860 doların üzerine yükseldi. Artan Covid-19 vakalarıyla frenlenen petrol fiyatları yatay hareket ediyor.

Küresel emtia piyasalarında;

Brent petrol değişmeyerek 44.32 dolar,

Batı Teksas değişmeyerek 41.84 dolar,

altın yüzde 0.10 artışla 1,868.12 dolar,

gümüş yüzde 0.17 artışla 24.16 dolar,

bakır yüzde 0.30 artışla 7,090.00 dolar,

platin yüzde 0.42 artışla 958.78 dolar,

paladyum yüzde 0.32 düşüşle 2,340.60 dolar düzeyindeydi.

İç piyasada gram altın 455 liraya, çeyrek altın 762 liraya, Cumhuriyet altını da 3,025 liraya yükseldi.

İş Yatırım'ın analizinde, aşı haberleri sonrasında değer kaybını sürdüren spot altının gün içinde önemli destek düzeylerinden olan 1,850 dolara yakın fiyatlandığına işaret edilerek, şöyle denildi:

"Gün içinde en düşük 1,852 dolar seviyesini gören altın Amerika seansının kapanışında 1,864 dolar seviyelerinden işlem gördü. Önemli destek noktası olan 1,850 dolar seviyesinin aşağı yönlü kırılması durumunda 1,800 dolar bir sonraki güçlü destek olarak öne çıkıyor. Ancak, aşının dağıtımı ile ilgili sorunlar ve artan iflaslar genel ekonomik görünüm açısından sorun teşkil etmeye devam ediyor.

"Spot gümüş ise yaklaşık yüzde 1.24 kayıpla altında görülen düşüşü takip ediyor. Gün içerisinde en düşük 23.64 dolar seviyesini test eden gümüş için 23 dolar seviyesi destek noktası olarak takip edilebilir. Seansın son saatlerinde 24.04 dolar seviyesine yakın fiyatlanan gümüş 50 ve 100 günlük ortalamaların altında işlem görüyordu.

"Üç ay vadeli LME metallerinde ise genel olarak yatay kapanış görülürken, kurşun yüzde 1.54 ve çinko yüzde 0.44 yükselişle borsa genelinde öne çıkan ürünler oldu.

"OPEC'te yaşanan kutuplaşma, önümüzdeki günlerde petrol fiyatlarında belirleyici faktör olabileceği için öne çıkıyor. BAE ve bazı ülkeler üretim artışını desteklerken Suudi Arabistan ve Rusya artışın ertelenmesi taraftarı.

"BAE'nin OPEC'ten çıkmayı tartıştığı da gün içerisinde haber akışı içinde yer aldı. Güniçi en düşük 41.26 dolar seviyesini gören Ocak vadeli WTI petrol kontratı kapanış öncesinde yükseliş kaydetti ve yaklaşık yüzde 0.17 değer kazancıyla güniçi en yüksek seviyesine yakın 42.08 dolar seviyesinde fiyatlanıyor. Benzer vadeli Brent petrol kontratı ise yüzde 0.07 yükselişle yaklaşık 44.38 dolar seviyesinde yatay işlem görüyordu.

"Yüzde 0.17 değer kazancıyla güniçi en yüksek seviyesine yakın 42.08 dolar seviyesinde fiyatlanıyor. Benzer vadeli Brent petrol kontratı ise yüzde 0.07 yükselişle yaklaşık 44.38 dolar seviyesinde yatay işlem görüyordu."


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Koronavirüs Teksas Ekonomi Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Bakmadan Geçme

23 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 23 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Trafik kazası tespit tutanağı nasıl doldurulur? Kaza raporu E-devlet sorgula! Kaza Tespit Tutanağı nedir, nasıl yazılır? Resmi Gazete bugün (23 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 23 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title