Haberler

Açık olsaydı piyasaları sallardı! Bakan Şimşek'in ilk sözlerinin arkasında bu mesaj mı var?

Güncelleme:

Yeni Kabine'de ekonominin başına getirilen Mehmet Şimşek, Nurettin Nebati'den görevi devraldığı törende dikkat çeken mesajlar verdi. Şimşek, "Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönme dışında başka bir seçeneği kalmamıştır. Vakit kaybetmeden orta vadeli program çalışmalarımıza başlayacağız. Mali disiplinin tesis edilmesi ve fiyat istikrarının sağlanması temel hedefimiz olacaktır" sözleriyle kararlılığını gözler önüne serdi. Şimşek'in bu çıkışı "Bağımsız kararlar alacağı" şeklinde yorumlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün akşam Çankaya Köşkü'nde düzenlediği basın toplantısıyla duyurduğu yeni Kabine'de Hazine ve Maliye Bakanı olarak görevlendirilen Mehmet Şimşek, bugün düzenlenen törenle Nurettin Nebati'den görevi devraldı.

"MAKRO-FİNANSAL İSTİKRARI ÖNCELİKLENDİRECEĞİZ"

Gelecek döneme ilişkin hedeflerini anlatan Şimşek; "Önümüzdeki dönemde bu hedefe ulaşmada şeffaflık, tutarlılık, öngörülebilirlik ve uluslararası normlara uygunluk temel ilkelerimiz olacaktır. Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeceği kalmamıştır. Kurala dayalı, öngörülebilir bir Türkiye ekonomisi, özlenen refaha ulaşmamızda anahtar olacaktır. Küresel zorlukların, jeopolitik gerginliklerin arttığı bir konjonktürde kurumsal kalite ve kapasitemizi güçlendirerek makro-finansal istikrarı önceliklendireceğiz.

Açık olsaydı piyasaları sallardı! Bakan Şimşek'in ilk sözlerinin arkasında bu mesaj mı var?

"ENFLASYONU YENİDEN TEK HANELİ RAKAMLARA DÜŞÜRECEĞİZ"

Vakit kaybetmeden orta vadeli program çalışmalarımıza başlayacağız. Sürdürülebilir yüksek büyüme için mali disiplinin tesis edilmesi ve fiyat istikrarının sağlanması temel hedefimiz olacaktır. Orta vadede enflasyonun yeniden tek haneli rakamlara düşürülmesi, her alanda öngörülebilirliğin artırılması, cari açığı azaltacak yapısal dönüşümün hızlandırılması ülkemiz için hayati önem taşımaktadır. Uygulanacak maliye politikası ve yapısal reformlarla, Merkez Bankamıza enflasyonla mücadelede destek olmak temel politikamız olacaktır" diye konuştu.

PİYASALARIN NE TEPKİ VERECEĞİ MERAK KONUSU

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in devir teslim törenindeki sözleri kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Şimşek'in cümlelerindeki kararlılık yeni dönemde "Bağımsız kararlar alabilir" yorumlarına neden oldu. Yarın açılacak piyasaların, ekonominin dümenine geçen Mehmet Şimşek ile ilgili karara ve devir teslim törenindeki açıklamalarına vereceği tepki ise merak konusu.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Orta vadeli program Nurettin Nebati Mehmet Şimşek Mehmet Şimşek Türkiye Kabine Politika Ekonomi Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (20)

Karatay English:

İNŞALLAH MALİ DİSİPLİN MEMUR, İŞÇİ VE EMEKLİDEN BAŞLAMAZ

334
24
yanıtYanıtla
maho maho:

Başka bir kaynak var da biz mi bilmiyoruz tabii ki bizden başlayacaklar,

yanıt214
yanıt41
OsmanlıMuhafızı1453:

Memur emekli zammı kesin söz verildi reis geri adım atmaz

yanıt11
yanıt24
hakan saglam:

Turkiyede halkin enf.hic bir zaman tek haneyi birakin 20 nin altina bile inmemistir.siyasetin ekonomi ile icice gectigi seffafligin olmadigi ve 100bin kisinin kullandigi trene 1 milyon yolcu garantisi verilerek kaynaklarin cope gittigi bizim gibi ulkelerde de tek haneye imkansiz dusemez

172
121
yanıtYanıtla
Hsn:

Yap işlet devret zamanında kılıçdaroğlunun da istediği bir sistemdi,bütçeden nakit çıkmadan hizmet gerçekleştiriyorsun ve hiçbiride zarar etmiyor şuanda,asıl çöp bu hizmetlere çöp diyenlerdir

yanıt14
yanıt9
RahimCalis:

Herkes seçimi Erdoğan kazanınca Türkiye batacak diyordu lakin boşuna Türkiye Yüzyılı demediler daha ilk haftada bomba gibi yeniliklerle Türkiye şaha kalkıyor

45
98
yanıtYanıtla
hakan senkeser:

Sen pazara gidipte boş çanta ile dönmek zorunda kalmak ne demek bilirmisin

yanıt94
yanıt35
Sm57:

Kırkbeş yaşındayım mali disiplinden bir kurtulamadık siz yapın Mali disiplini kendinize

104
19
yanıtYanıtla
Boş Yapma Doldur:

Önümüzdeki hafta dolar seviyesi yirmi dört olur gibi

70
34
yanıtYanıtla
Temel Temel:

hedfleri 28 TlL maalesef acı gerçek

yanıt1
yanıt0
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title