Haberler

MSÜ Tercihleri Nasıl Yapılır? 2019-MSÜ Tercih Kılavuzu

Güncelleme:

MSÜ tercih dönemi başladı. ÖSYM tarafından düzenlenen Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı yani 2019-MSÜ'ye girip başarılı olanlar 29 Nisan 2019 - 17 Mayıs 2019 tarihleri arasında tercihlerini yapmaları gerekiyor. Bu sürede tercihini yapmayan adaylar, 2'nci Seçim Aşamalarına çağrılmayacaktır. Peki tercihler nasıl yapılır

2019 MSÜ tercih dönemi başladı. MSB tarafından yapılan açıklama ile sınavdan başarılı olan adaylar, 29 Nisan 2019 - 17 Mayıs 2019 tarihleri arasında tercihlerini yapmak zorundalar. Eğer tercihler bu süre içinde yapılmaz ise adaylar 2'nci Seçim Aşamalarına çağrılmayacağı ilan edildi.

MSÜ TERCİH KILAVUZU

MSÜ tercih kılavuzu dün Milli Savunma Bakanlığı personel temin dairesi tarafından yayınlandı. Adayların tercih işlemleri sırasında hata yapmamaları ve hak kaybına uğramamaları için duyuruyu dikkatli bir şekilde okumaları gerekmektedir. Duyurunun tamamına (https://pertemin.msb.gov.tr/Formlar/msu_aciklama.pdf) adresinden ulaşabilirsiniz.

MSÜ TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

MSÜ tercihleri yapmak için aşağıdaki linkten e-devlet şifresi ile giriş yapmanız yeterli olacaktır. Adayların yapabilecekleri tercihler aşağıda belirtilen şekildedir. Sınava çağırılan adaylar, sınava başvuru yaparken / tercih yaparken verdikleri cep telefonlarından bilgilendirilecektir. Bu nedenle adayların iletişim bilgilerinin doğru olması ve özellikle cep telefon numaralarının güncel olması çok önemlidir.

Okul türüne göre belirlenen taban puanlar ve adayların ilgili 2019-MSÜ puan türündeki sırasına göre 2'nci Seçim aşamalarına çağrılması ile ilgili bilgilendirme https://www.personeltemin.msb.gov.tr genel ağ adresinden yapılacak olup sınav çağrıları 13 Haziran 2019 tarihinde MSB Personel Temin Dairesi Başkanlığınca yine aynı internet adresinden yapılacaktır.

ADAYLARIN YAPABİLECEKLERİ TERCİHLER

Adaylar Harp Okulları için;

- Kara Harp Okulu (KHO),

- Deniz Harp Okulu (DHO),

- Hava Harp Okulu (HHO), (HHO için yapılacak seçim aşamalarına sadece ilk tercihi HHO olan adaylar arasından MSÜ-SAY puan sırası ve çağrı kontenjanına göre çağrı yapılacaktır. HHO'nu ikinci ve sonraki tercihlerine koyan adaylar HHO için aday olamayacaklardır. )

- Sahil Güvenlik Komutanlığı adına Deniz Harp Okulu (SG-DHO)

Astsubay Meslek Yüksekokulları için;

- Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu (Kara Asb.MYO),

- Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu (Deniz Asb.MYO),

- Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu (Hava Asb.MYO),

- Sahil Güvenlik Komutanlığı adına Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu (SG-Deniz Asb.MYO)

- Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu (Bando Asb.MYO), (Bu okulu işaretleyecek adaylar müzik yetenek sınavına girecektir.) tercihi yapabilecektir.

ADAY DEĞERLENDİRME PUANI (ADP) NEDİR?

Adaylar ADP'na göre tercih öncelikleri dikkate alınarak yerleştirilecektir. Aday Değerlendirme Puanı;

a) Üniversite Sınavı Puanı: Harp Okulları için 2019-YKS (Orta Öğretim Başarı Puanı

Eklenmemiş), Astsubay Meslek Yüksekokulları için 2019-TYT (Orta Öğretim Başarı Puanı Eklenmemiş), puanı,

b) Fiziki Yeterlilik Testi Puanı,

c) Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı Puanı (Sadece Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu Adayları için),

ç) Mülakat Puanından oluşmaktadır.

Kaynak: Haberler.com / Eğitim

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title