Haberler

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü, Üniversite Dekanlarıyla İşbirliği Toplantısı Yaptı

Güncelleme:

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, kentteki 17 üniversitenin eğitim fakültesi dekanıyla bir araya geldi. Yentür, eğitimin önemini vurgulayarak, öğretmenlerin mesleki eğitimlerini zengin kültürel potansiyel ve akademik yetkinliklerle buluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

İSTANBUL İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, İstanbul'daki birçok üniversitenin eğitim fakültelerinin dekanlarıyla buluştu. Yentür, "Öğretmenlerimizi hem öğrenen, hem öğreten kültürün bir parçası kılmak için İstanbul'daki bütün eğitim fakültesi dekanlarımızla bütün hocalarımızla, eğitim öğretim süreçlerinde iç içe olacağız." dedi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, İstanbul'daki birçok üniversitenin eğitim fakültelerinin dekanlarıyla Beykoz Sabancı Öğretmenevi'nde bir araya geldi. Toplantıda, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün projeleri tanıtıldı. Milli Eğitim Müdürlüğü ile üniversitelerin eğitim fakülteleri arasında yapılabilecek işbirlikleri görüşüldü.

Tanışma ve işbirliği toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, "İstanbul'da 3 milyon öğrencimiz var, 175 bin öğretmenimiz var. Eğitim çok önemli, çok dinamik bir süreç. Bu sebeple okullarımızın hem öğrenen, hem de öğreten bir öğrenme odaklı merkez olmasını istiyoruz ve bu sistemin en önemli gücü öğretmenlerimiz. Öğretmenlerimizin mesleki eğitim gelişim süreçlerinin İstanbul'un zengin, kültürel potansiyeli ve zengin akademik yetkinlikleriyle buluşturmak istedik. Okullarımızda üniversiteleri görmek istiyoruz. Aynı zamanda üniversitede öğretmenlerimizi görmek istiyoruz, bu karşılıklı bir etkileşim. Öğretmenlerimizin pratikte yaşamış olduğu sorunları veya kendilerinin geliştirdiği öğretim yöntem tekniklerini, üniversitede hocalarımızla paylaşması, hocalarımızın da tecrübelerini, bilgilerini, birikimlerini okulda, sınıfta, öğrencilerimizle, öğretmenlerimizle, okul yöneticilerimizle buluşturması son derece kıymetli. Biz bunu sürekli olarak belli aralıklarla yapmayı planlıyoruz. Öğretmenlerimizi hem öğrenen, hem öğreten kültürün bir parçası kılmak için İstanbul'daki bütün eğitim fakültesi dekanlarımızla, bütün hocalarımızla, eğitim öğretim süreçlerinde iç içe olacağız. Bu güçlü yönümüzü daha nitelikli, daha amaca yönelik hale getireceğiz ve farkındalıklar oluşturacağız" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

İstanbul Eğitim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title